Turistika

Slovinsko – podmínky pro cestování

Praha 30. dubna 2021

Slovinská vláda rozhodla 21.4.2021 o postupném uvolnění podmínek pohybu a poskytování služeb ve Slovinsku. Jedná se po dlouhé době o první výraznější změny k lepšímu a očekává se, že pokud se situace nebude zhoršovat, rozvolňování bude pokračovat. I nadále je cestování podmíněno předložením negativních testů (spolu s dalšími možnostmi) a především pak podmínky návratu zpět do ČR a na Slovensko dělají prozatím z cest do Slovinska velmi nákladnou záležitost. Berte to tedy prosím jako jeden z prvních kroků a všichni budeme věřit, že se budou podmínky cestování i nadále zjednodušovat.

Podstatná změna z pohledu cestovního ruchu je otevření kapacit pro ubytování od pondělí 26.4.2021 v celém Slovinsku. Ubytování se bude možné prozatím jen s omezenou kapacitou a za dodržení nastavených hygienických podmínek (hosté testovaní, očkovaní nebo s prokázaným proděláním onemocnění – viz. informace v odkazu).

Větší komplikací tak tedy momentálně zůstávají podmínky pro návrat do ČR z tzv. Tmavě červené země, do které bohužel momentálně spadá i Slovinsko. Pro návrat na Slovensko jsou také prozatím podmínky složité. Věříme ale, že se i v tomto směru začne situace zlepšovat a podmínky pro návrat se změní.

Prostřednictvím velvyslanectví a úřadů ve Slovinsku pro vás také zjišťujeme aktuální podmínky pro mezinárodní autobusovou dopravu, zejména ve vztahu k omezení kapacit autobusů apod. Budeme vás informovat hned, jak dostaneme jasná a přesná vyjádření.

Postupně se snažíme sledovat všechny změny podmínek pro cesty do Slovinska a momentální situaci jsme pro vás shrnuli na tomto odkazu:

https://www.slovinsko.travel/covid-19-aktualizace-2542021

Jedná se o naše nové oficiální webové stránky o Slovinsku v českém jazyce. Budeme je sice ještě oficiálně spouštět a představovat prostřednictvím kampaně, ale aktuální informace jsme na ně pro vás pro přehlednost už umístili.

SP

Sdílejte ...