Nadace a pomoc

Výsledek Sbírky potravin – nejvíce z ČR se vybralo v Globusu v Českých Budějovicích

České Budějovice 25. dubna 2021

V jarní Sbírce potravin zákazníci Globusu věnovali potřebným lidem téměř 30 tun potravin a drogerie. Zákazníci v Globusu v Českých Budějovicích darovali nejvíce z ČR.

Štědrost zákazníků Globusu potvrdila letošní první potravinová sbírka, kterou těchto patnáct hypermarketů podpořilo slevami, usnadněním výběru zboží v mobilní aplikaci i přehledným označením sortimentu v obchodech. To vše se ukázalo pro zákazníky, kteří se rozhodli věnovat nákup do potravinových bank, jako velmi užitečné. Výsledek jarní Sbírky potravin v Globusu zní: 26 tun potravin a 3 tuny drogerie. Nejvíce zboží lidé vůbec darovali v Globusu v Českých Budějovicích.

Ani zostřené hygienické podmínky neodradily zákazníky Globusu od pomoci samoživitelkám, seniorům a lidem v hmotné nouzi. Těch za dobu pandemie markantně přibývá a potravinové banky pro ně shání pomoc v podobě trvanlivých potravin a drogerie.

„Zákazníci přivítali to, že jsme vhodné zboží zviditelnili, zlevnili a výběr promítli i do mobilní aplikace Můj Globus. Výsledek jarní sbírky je tak úctyhodný. Děkujeme zákazníkům, že se pravidelně do akce zapojují,“ řekla Lutfia Volfová, vedoucí komunikace Globus. Jeho zákazníci v darování vynikají, nejvíc se tentokrát vybralo v Českých Budějovicích – 3,6 tun potravin a drogerie.

„Štědrost zákazníků Globusu je již roky obrovská. A tím, že tyto hypermarkety Sbírku potravin podporují i moderními způsoby, jako je nakupovací aplikace, se našim klientům dostává přesně takové zboží, které nejvíce potřebují,“ řekla Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Vedle potravinové sbírky, které se Globus pravidelně účastní, věnují samy hypermarkety zboží potravinovým bankám na pravidelné bázi po celý rok. Celkem od začátku spolupráce s potravinovými bankami tak z Globusu doputovalo potřebným na 500 tun zboží.

Lucka Kovandová

Globus pro sbírku:

2021 (jaro): 29,3 tun

2020: 43 tun

2019: 41,3 tun

2018: 44,5 tun

2017: 40,5 tun

2016: 32 tun

2015: 28 tun

2014: 25 tun

2013: 12 tun

Celkem 305,6 tun

Sdílejte ...