Nadace a pomoc

BLESK spouští kampaň na podporu zdravotníků. Vybírá obrázky od dětí, které otiskne třeba na billboardech u nemocnic

Praha 17. dubna 2021

V pátek začíná CSR výzva deníku BLESK nazvaná Děkujeme. Děti z celé České republiky mohou nakreslit obrázek, který poslouží jako symbolické poděkování v pandemii silně exponovaným zdravotníkům a záchranářům. Všechna díla budou zveřejněna, některá se objeví například na billboardech u nemocnic. 

Akce začíná speciálním vydáním Magazínu BLESK v pátek 16. dubna. V tomto čísle najdou čtenáři prázdnou stranu A4, a právě na ni mohou děti namalovat vlastní představu boje zdravotníků a celého záchranného sboru s pandemií covid-19. Kromě printového magazínu můžou využít speciálního webu blesk.cz/dekujeme, kde najdou mimo jiné ke stažení i speciální PDF šablonu pro obrázek.

„Před více než rokem obrátila pandemie covid-19 naše životy naruby a dotkla se všech. Jsou to ale především lékaři a zdravotnický personál, kteří se už dlouhé měsíce a pod obrovským tlakem denně konfrontují s jejími smutnými důsledky. Proto jim, ale i všem dalším, kteří neúnavně pomáhají, DĚKUJEME!,” uvádí výzvu šéfredaktor BLESKU Radek Lain. „Uvědomujeme si, že zvláště pro děti je situace velmi náročná. Přerušily se jejich kontakty se spolužáky, s kamarády, často i s prarodiči. Zrušily se jejich kroužky a omezily obvyklé aktivity, Musejí se vyrovnávat s proměněnou atmosférou v rodinách a jejich strach a obavy jsou o to horší, že situaci nemohou nijak ovlivnit, nebo jí lépe porozumět. Proto jsme se rozhodli zapojit právě je. Vytvořit v rodinách prostor a příležitost vysvětlit všechny souvislosti, odpovědět na otázky, které je trápí a především formou malování obrázků jim umožnit být aktivní součástí a poděkovat těm, kteří si to zaslouží”, doplňuje Lain.

Podepsané obrázky mohou zasílat rodiny poštou nebo emailem*, využít kampaňového webu případně sdílet přes sociální sítě deníku BLESK. Všechny budou postupně ve vybraných kanálech deníku zveřejněny. Část z nich se objeví od 1. května 2021 na billboardech u nemocnic a při výjezdech u velkých měst.

BLESK tímto pokračuje v sérii projektů pomoci v boji proti pandemii. Čtenářům například distribuoval respirátory nebo tisknul ve vydáních formuláře pro cesty mimo okres. Soustavně také sleduje situaci kolem covidu-19 a přináší nejnovější aktuality.

Monika Hořínková

CZECH NEWS CENTER a. s. je lídrem na českém mediálním trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje miliony čtenářů tisku a návštěvníků internetu. Stovky tisíc dalších uživatelů využívají ostatní digitální produkty, služby a aplikace CNC. 

Sdílejte ...