Nadace a pomoc

Mezi naše organizace rozdělíme přes 10 tisíc ochranných obleků. Díky daru z Tchaj-wanu

 Praha, 7. října 2020

Více než 10 tisíc ochranných obleků rozdělí v příštích dnech mezi své členy Asociace veřejně prospěšných organizací ČR, která sdružuje více než stovku organizací pracujících zejména v sociálních službách. Navazuje tím na pomoc z jara, kdy organizace čelící první vlně pandemie COVIDu získaly 105 tisíc jednorázových ochranných roušek. Ochranné pomůcky využijí například pečovatelské služby, hospice nebo organizace pomáhající pacientům s vážnými diagnózami.

Dary v celkové hodnotě 2 milionu korun věnovala AVPO ČR Tchajpejská hospodářská a kulturní kancelář v Praze.

Koronavirus nabral opět na síle a zajištění ochranných prostředků opět zvyšuje náklady poskytovatelům sociálních a zdravotních služeb. Díky daru z Tchaj-wanu a jeho rychlé dodávce jim pomůžeme část těchto nákladů ušetřit,“ uvádí výkonná ředitelka AVPO ČR Monika Jindrová. Současně zdůrazňuje, že si pomoci velice váží: „Naše velké poděkování patří zástupcům Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře a současně poslancům Marku Bendovi a Zbyňku Stanjurovi, kteří se ve věci angažovali a oba dary nám zprostředkovali. Ochranné obleky spravedlivě a rychle rozdělíme, aby pomůcky sloužily co nejdříve. I když si samozřejmě všichni přejeme, aby se situace zlepšila a ochranné pomůcky mohly zůstat ve skladu,“ doplnila s úsměvem Jindrová.

Za AVPO ČR dar převzala členka správní rady a ředitelka Domova Sulická Lenka Kohoutová. „Tchajpejská kancelář dodala kvalitní ochranný materiál ke každodennímu využití lidmi v sociálních službách a opět hradila i veškeré další náklady spojené s dopravou,“ ocenila přístup tchajwanské strany Lenka Kohoutová.

Ing. Marek Šedivý

prezident

O AVPO ČR

Asociace veřejně prospěšných organizací ČR (AVPO ČR) sdružuje organizace, které chtějí přispívat k vytváření transparentního, spolehlivého a moderního neziskového sektoru v České republice. Prověřeným organizacím uděluje značku spolehlivosti, která prokazuje, že daná organizace naplňuje svoje poslání a dobře hospodaří se svěřenými prostředky. V současné době AVPO ČR usiluje o změny v zákoně o veřejných sbírkách, které by omezily administrativu spojenou s jejich pořádáním, o prosazení motivačních podmínek pro soukromé dárcovství a o odpuštění silniční daně pro charitativní organizace.

Monika Jindrová, AVPO ČR

Sdílejte ...