Sport

Nový „KUBERG RANGER“ předčil očekávání o více než 900%

Praha 11. září 2020

Měsíc plný překvapení a zvratů má za sebou moravský výrobce elektromotorek, společnost KUBERG. Ta spustila na konci července crowdfundingovou kampaň na indiegogo.com s ambicí vybrat 50 000 USD na revoluční model elektromotocyklu Ranger. A výsledek? Neuvěřitelných 500 997 USD a překonání cílové částky o více než 900 %. Díky tomuto úspěchu se KUBERG zařadil mezi nejúspěšnější crowdfundingové kampaně v České republice.

Úspěšný výrobce elektrických motocyklů KUBERG vybudoval své jméno na neotřelých a designově propracovaných jednostopých unikátech. Mezi prvními zákazníky této malé firmy z Mankovic na Moravě byli nejen motorističtí nadšenci, ale také holywoodské celebrity, které si značku oblíbili pro její nadčasovost a technickou vyspělost. Zkrátka nic lepšího na světě nesehnali a majitel firmy, Michal Kubánek, jim dokázal nabídnout přesně to, co chtěli.

S nejnovějším modelem Ranger však zašla firma tak daleko, že si ani sama nebyla jista, jestli o něco takového bude mezi jinak velmi extrovertními zákazníky zájem. A jak se ukázalo, zájem tu je, a navíc tak obrovský, že po měsíční crowdfundingové kampani vybral KUBERG dostatek finančních prostředků na zahájení sériové výroby.

„Každá motorka, kterou jsme vyrobili byla v něčem jedinečná, unikátní a inovativní. Snažíme se neustále posouvat hranice a přicházet s návrhy, které naše zákazníky nadchnou a zároveň je budou šokovat. S modelem Ranger se nám to povedlo dokonale. Vytvořili jsme totiž super sportovní motorku kříženou s koloběžkou, která má dojezd až 100 km a dokáže jet rychlostí 80 km/h. To všechno samozřejmě na elektrický pohon při použití nejlepších možných dílů zajišťující maximální spolehlivost,“ popisuje nový přírůstek do stáje KUBERGu její majitel, Michal Kubánek. „Na první pohled vypadá Ranger jako velká elektrokoloběžka s mohutnou odpruženou vidlicí. Jednoduchým zmáčknutím tlačítka ale vyjede nahoru sklopné sedadlo, které během vteřiny změní nejen vzhled motorky, ale především její využití. Odteď si totiž na ní můžete užívat jízdu po silnici, nebo rovnou vyrazit do lesních terénů a zkrátka kamkoliv, kam byste normálně vyjeli na trailové motorce. Je to zábavné, praktické, a především silně návykové.“ dodává Kubánek s nadšením.

Sázka na neotřelý způsob financování nového modelu se KUBERGu vyplatila z mnoha důvodů. Během pár dnů firma získala dostatek finančních prostředků na nákup součástek a nákladných dílů potřebných ke spuštění sériové výroby Rangeru. Těch firma plánuje vyrábět až stovky kusů ročně. Dále si udělala bezplatně skvělý průzkum mezi novými i stálými zákazníky, kteří ji dali jasně najevo, o co mají zájem, a že jejich limity v představivosti může posouvat ještě více než dosud. A je vůbec možné tak specifickou a extravagantní věc, jako jsou tyto elektromotorky prodávat online? Evidentně je a jak se ukázalo právě v případě Rangeru, jde to lépe, než si firma myslela. První ostrý test přímého prodeje tak dopadl na výbornou.

Videa: https://www.dropbox.com/sh/46zrdecnh7cxh73/AACTAYNrHkgMvCAOzet7UQhMa?dl=0

Krátká videa: 

https://www.dropbox.com/sh/d0u6aze0h38wg5s/AAAO3ISROGc0JT5VKtGuODwua?dl=0

„Úspěch kampaně nás šokoval. Tušil jsem, že námi požadovanou částku vybereme, ale že ji přesáhneme téměř desetinásobně, nenapadlo opravdu nikoho. Je těžké hádat, proč právě tento model vzbudil takový rozruch, ale skutečnost, že Ranger již existuje, a dokonce jsme ho už dodali prvním zákazníkům v tom hrál určitě velkou roli. Jasně tím dokazujeme, že nejsme žádný lokální start-up, který má jen hezkou a neotřelou myšlenku s výsledným produktem pouze na papíře. U nás má zákazník jistotu, protože už teď se dva kluci z Prahy na Rangeru prohání a další desítky našich klientů si díky této kampani budou to samé užívat na konci letošního roku, kdy začneme motocykly distribuovat,“ říká Kubánek na závěr.

Jan Kubát

KUBERG
Společnost KUBERG založil v roce 2011 motocyklový nadšenec a majitel firmy Fibres, Michal Kubánek. V nově zrekonstruovaném areálu v Mankovicích u Ostravy dnes firma vyrábí téměř 1500ks elektromotocyklů ročně a dodnes už má na kontě přes 7 000 prodaných jednostopých unikátů do více než 40 zemí světa. Zájem o motorky této malé firmy s obratem převyšující 50 milionů korun ročně stále roste a letos, nejen díky modelu Ranger, očekává firma rekordní výsledek.

Sdílejte ...