Ekonomika

Rodinná dovolená na farmě

Jižní Tyrolsko 30. července 2020

Zažijte rodinnou dovolenou jinak! Daleko od přelidněných turistických letovisek, v místě jak stvořeném pro děti i dospělé – na jihotyrolských farmách pod značkou kvality Roter Hahn. Společně si vytvoříte nezapomenutelné zážitky v oslňující a rozmanité přírodě plné zvířat a chutných domácích pokrmů.

V Jižním Tyrolsku je více než 1 600 rekreačních farem, které se nacházejí i v blízkosti měst nebo naopak daleko v ničím nerušené přírodě. Všechny farmy jsou jedinečné, ale jedno je spojuje, všude se hostitelé snaží zajistit, aby si host užil svou dovolenou naplno.

Ráno na statku

Každé ráno začíná vydatnou snídaní. Užijete si kvalitní produkty přímo z farmy – vejce, uzeniny, mléko od krav, které se pasou v okolí nebo ovoce, které roste v přilehlých sadech. Selka často peče domácí chléb, který pak dokáže provonět celou farmu a z ovoce zpracovává domácí marmeládu. Nejen na snídani jsou k dispozici takové dobroty, s sebou na svačinu si můžete vzít například špek, domácí sýr a jablečný džus.

Každý člen rodiny si zde vytvoří nové vzpomínky. Děti se mohou těšit na různé druhy domácích zvířat, se kterými si mohou hrát v trávě nebo se pomazlit. Také mohou trávit čas na houpačce s výhledem do přírody. Pro každé dítě je tu nepřeberné množství zábavy. Menší děti mohou krmit zvířátka, jako jsou králíčci a kozy nebo vodit po louce mírumilovné malé poníky. Vše pod dohledem farmáře, který vypráví vtipné historky ze statku. Pro starší děti je tu možnost výletů krajinou za nádhernými jihotyrolskými jezery. Pokud se vám více zamlouvá relaxace, můžete celý den ležet v houpací síti, kde vaše malé ratolesti budou sledovat měnící se tvary mraků.

Každý den lze naplánovat jinak. Existuje mnoho možností, jak může rodina zažít rozmanitost Jižního Tyrolska, včetně dní, kdy si můžete vyzkoušet život zemědělce. Kdo chce, může se přidat a pomoct jim s každodenními úkony, jako je dojení dobytka, sklízení ovoce a zeleniny nebo pečení chleba. Jindy zažijete dobrodružství na jednom ze 160 přírodních rybníků nebo bazénu na hospodářských dvorcích nebo mnoha jihotyrolských jezer. O příjemný pobyt a teplo domova se hospodáři rádi postarají, s hosty totiž zacházejí jako s členy vlastní rodiny.

Farmy obklopuje množství turistických i cyklistických stezek. Cyklotrasy jsou ideální pro aktivní rodinu, která touží vidět, co nejvíce Jižního Tyrolka za krátký čas. Samozřejmé je tu i dobrý systém veřejné dopravy jako je vlak, autobus nebo lanovka.

Dobrodružství v horách

Vydejte se na dobrodružství s celou rodinou, v horách uniknete od každodenního stresu. Podívejte se z vrcholku hor na překrásnou krajinu Jižního Tyrolska. Nemusíte se bát, turistické trasy mají různé stupně obtížnosti, nemusíte tak být zkušení turisté, abyste si výlet užili. Můžete se vydat na krátký výlet po okolí nebo na lezeckou stezku trvající několik hodin. Na cestě k vrcholkům hor najdete horské restaurace, kde se podávají místní dobroty jako domácí ovocné šťávy a víno. Pokud nenarazíte na horskou chatu, kde by se dalo zastavit a chvilku si odpočinout, můžete si udělat piknik v trávě na útulné přikrývce. Hostitelé z Roter Hahn jsou známí svou pohostinností a jsou ochotni vám pomoci s přípravou pikniku.

Na níže uvedené webové stránce si každý může prohlédnout rozmanitost farem, které nabízí Roter Hahn, a možná zde naleznete i perfektní farmu pro vaši rodinu!

https://www.roterhahn.cz/cz/dovolena-na-statku-v-jiznim-tyrolsku/

Facebook | Instagram | Pinterest

O značce kvality Roter Hahn:

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1998. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1 700 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness. Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality – čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek – jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty. Ubytování pak zajišťují přímo rodiny farmářů, které nejlépe vědí, jak svým hostům připravit domáckou atmosféru a splnit jim jejich přání. V roce 2018 strávili turisté na farmách označených znakem červeného kohouta přes 2,8 milionu noclehů. Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: www.roterhahn.cz

Objednejte si zdarma nový katalog (pouze v italském a německém jazyce):  

https://www.roterhahn.cz/cz/dovolena-na-statku-v-jiznim-tyrolsku/katalog/

Jana Okapalová, Denisa Schönigerová

Sdílejte ...