Různé

Covid-19 z druhé strany: Rekordní zájem o Nové Chabry, a ne všude restaurace krachují, některé se i nově otevřely

Praha  10. července 2020

I přes období pandemie je rekordní zájem o Nové Chabry, areál se nově doplní o komunitní centrum. Jednou ze strategií Star Groupu pro Nové Chabry je vytvoření prakticky samostatného městečka, kde lidé najdou potřebné služby. Známý developer v minulosti postavil v areálu mateřskou školu pro 72 dětí i malé komerční centrum. To čerstvě rozzářila restaurace A posto trattoria italského šéfkuchaře Gianfranca Coizzy a jeho životní partnerky Anny Kovačič.

Dnes lidé při koupi nového bydlení hledají kromě exkluzivity lokality a občanské vybavenosti také další přidané hodnoty, jako například komerční centrum na dosah ruky. Ideálně místo, kde si můžete nakoupit potraviny, zajít si do restaurace či do vinotéky. Star Group patří ve zvyšování občanské vybavenosti k průkopníkům na českém trhu. V Nových Chabrech díky tomu nechybí fitness ani školka. Nově je nyní v plánu komunitní centrum, které přispěje ke komplexnějšímu vyžití obyvatel. To, že mají rezidenti vše na jednom místě, se u obdobných projektů příliš často nevidí. „Kdysi jsme byli první s mateřskou školou přímo v areálu, kterou jsme věnovali městské části. Teď jsme pionýry s komunitním centrem. Chceme vytvořit krásné a komfortní místo k bydlení a životu. Je pro nás zásadní, aby se lidé cítili skvěle tam, kde žijí,“ zmínil Tal Grozner.

Italská kuchyně je považována za jednu z nejpestřejších a nejlahodnějších. A právě v otevřené italské restauraci A posto trattoria v Dolních Chabrech si zakládají na rozmanitosti a čerstvosti italské kuchyně. Navzdory tomu, že A posto trattoria otevřela na konci února 2020, pouhé dva týdny před vyhlášením nouzového stavu a uzavřením všech restaurací, rozhodli se majitelé, že se nenechají situací odradit. Po celou dobu koronavirové krize pekli domácí pečivo a připravovali pizzu s sebou pro místní obyvatele. A nyní se situace obrací a místní se vracejí na zahrádku na kávu, na pizzu a na víkendové grilování.

„Vzniká zde úplně nové místo, jehož součástí jsou všichni, kteří zde bydlí. Všichni mají možnost se zapojit a podílet se na jedinečném místě pro svůj život. Mohou si vytvořit svá komunitní pravidla a rodinnou atmosféru. Při otevírání restaurace během koronakrize to bylo krásně znát,“ řekl Gianfranco Coizza, majitel restaurace A posto trattoria v Dolních Chabrech.

Italská restaurace A posto trattoria se stala jedním z pilířů, které udržely místní atmosféru. Když se řekne italská kuchyně, jsou lidé, kteří si vybaví špagety nebo pizzu. Ale je toho mnohem více, co může italská kuchyně nabídnout. Je chutná, zdravá, lehká.

„Jsme rádi, že v A posto trattoria nabízejí nejen italskou kuchyni v celé své škále a rozmanitosti, ale snaží se i o rodinný přístup. Skvělé jídlo, které se dokonale hodí do konceptu – to je pro developera jako nečekaný dárek k narozeninám. V restauraci je navíc komunitní stůl a prostor pro děti, který si samy vymalovaly,“ popsal finesu projektu Tal Grozner, šéf tuzemského zastoupení společnosti Star Group.

K dispozici jsou i domácí italské klobásy nebo čerstvě upečené pečivo. Každý víkend se pořádají akce nejen pro místní obyvatele, je možné si objednat speciality na grilu.

Je pro nás důležité, aby se naši hosté u nás cítili jako na návštěvě u rodiny či přátel, chceme být součástí jejich životů. Naše menu každý týden obměňujeme dle sezonnosti, vše je čerstvé a suroviny jsou dovezené přímo z Itálie nebo od lokálních farmářů. Věříme, že rodinnou atmosféru naší restaurace si zamilujete a budete se rádi vracet,“ dodalGianfranco Coizza, majitel restaurace A posto trattoria.

Pavlína Procházková

O společnosti Star Group

Star Group Ltd. je společnost investorů se širokými odbornými znalostmi mezinárodního realitního trhu. Nové koncepty bydlení v České republice představuje společnost Star Group od roku 2003. Do dnešního dne dokončila a předala více než 960 nových bytů ve čtyřech různých pražských lokalitách a více než 840 nových bytů je v současné době v různém stadiu přípravy či výstavby. Mezi aktuální projekty bydlení společnosti Star Group patří Nové Chabry.

Sdílejte ...