Ekonomika

Přeneste se na Riviéru slunné Francie s champagne Piper-Heidsieck Riviera

Praha 26. června 2020

Jedinečné prémiové champagne Piper-Heidsieck Riviera přináší požitky z francouzského Azurového pobřeží do vaší vinné sklenice. Nové svěží champagne na českém trhu je určené k netradičnímu podávání na ledu. Vychutnejte si lahodnou osvěžující skleničku tohoto prémiového champagne ideálně za teplého a slunného počasí a dostaňte se během chvilky na vyhřáté lehátko do St Tropez či Cannes.

Kombinace vybraných hroznů snoubící se v jednom z nejoceňovanějších champagne domů na světě je jednoduše neodolatelná. Piper-Heidsieck přinesl nový způsob podávání svého prémiového champagne ideální pro horké slunné dny, kdy si nejlépe vychutnáte osvěžující champagne servírované na ledu v předem zachlazené sklenici. Prémiové Piper-Heidsieck Riviera by tak nemělo chybět na stole při příjemném letním setkání s přáteli.

Osvěžte se vyváženou kombinací hroznů 50–55 % Pinot Noir, 30–35 % Meunier, 15–20 % Chardonnay a 10–20 % rezervních vín. Díky dosáži 35 g/l zůstává toto polosuché víno opravdu chutné a zároveň svěží. V opojné chuti se snoubí exotické až sladké koření. Už v aroma vás však potěší šťavnatými broskvemi a vůní čerstvých i kandovaných citrusů. Středně intenzivní buket Piper-Heidsieck Riviera se příjemně kloubí s dlouhou dochutí.

Svěží edici champagne Piper-Heidsieck Riviera zakoupíte na www.1er.cz za cenu 1152 Kč za 0,75 l.

Champagne Piper-Heidsieck

Piper-Heidsieck patří už tradičně mezi nejoceňovanější šampaňská vína na světě. „Chci připravit víno hodné královny!“ Toto smělé zvolání otvírá první kapitolu v historii firmy Piper-Heidsieck. Větu tehdy pronesl Florens-Louis Heidsieck, syn protestantského pastora původem z Vestfálska, narozený v roce 1749. Poté, co se tento samouk a vizionář usadil v Champagne, oženil se s místní dívkou a v roce 1785 založil firmu zaměřenou na obchod s látkami a šampaňským – Heidsieck & Cie. Tato nejsevernější vinařská oblast Evropy poskytuje díky kyselosti místních hroznů tří klasických odrůd – Pinot Noir (rulandské modré), Pinot Meunier a Chardonnay – víno jedinečných vlastností. Tou nejpříznačnější z nich jsou bublinky, které se ve vínu poprvé objevily v 17. století. Zprvu šlo o přirozený a těžko ovlivnitelný proces, který se podařilo technologicky zvládnout až v 19. století. Prchavost bublinek dodávala vínu punc ušlechtilosti, a proto nápoj záhy získal oblibu v aristokratických kruzích. A právě ve výrobě šampaňského se plně projevil Heidsieckův talent.


www.double-u.cz

Adéla Kubaštová 


Sdílejte ...