Sport

Vladimír Šmicer vstupuje do esportu

Praha 24. června 2020

Esportový tým Entropiq přijal do svých řad legendu českého i evropského fotbalu Vladimíra Šmicera! „Oblast esportu má velkou budoucnost. Profesionální hraní her dlouhodobě sleduji a v posledních letech nabírá raketově posun kupředu nejen v zahraničí, ale i u nás na česko-slovenské scéně,“ říká bývalý hráč Liverpoolu či pražské Slavie.  „V týmu Entropiq vidím obrovský potenciál, můj syn je navíc fanouškem fotbalového simulátoru FIFA a vstup do tohoto odvětví tak pro mě nebyl příliš těžkým rozhodnutím.“  

“Jsme přesvědčeni, že i díky Vladimírovi se nám podaří představit profesionální gaming širšímu publiku. Zájem o esport roste neuvěřitelnou rychlostí. Na těch největších turnajích se rozdělují desítky miliony dolarů. Máme radost, že taková významná osobnost, jakou Vladimír Šmicer je, se jako jedna z prvních sportovních celebrit u nás rozhodla spojit právě s námi,“  řekl Ondřej Drebota, výkonný ředitel Entropiq na tiskové konferenci dne 23.6.200 v Praze.

Hlavní role bývalého skvělého záložníka bude logicky nejvíce spojena se sekcí FIFA, do které patří i dlouholetý fanoušek Slavie, elitní český hráč Štěpán „RIIJK“ Sobocki.  „Odmala jsem velký slávista a Šmícovi jsem před lety chodil fandit na stadion. Jsem přesvědčen, že v celém týmu není z nové spolupráce nikdo více nadšený než já,“ reagoval na novou posilu mistr České republiky FIFA z roku 2018. RIIJK už stihl Vladimíra Šmicera porazit ve virtuálních penaltách. Mnohonásobný fotbalový reprezentant Šmicer ale okamžitě vyzval k odvetě na přírodním trávníku v Edenu. 

 K týmu Entropiq se zároveň připojí i Šmicerův syn Jiří, který bude součástí nové FIFA akademie. Šmicerovi spolu rádi hrají sportovní simulátory a také střílečky. „Řekl bych, že minimálně hodinku denně si dám, dokonce si s sebou beru hry i na dovolené. Raději si zahraji na počítači nebo konzoli, než abych koukal na seriál v televizi,“ potvrdil internacionál, který má doma ve vitríně dvě medaile z mistrovství Evropy.  „Věřím, že se díky spolupráci s Vladimírem dostaneme zase o kousek víc do povědomí mainstreamu,“ dodává zakladatel Entropiqu Martin Kabrhel.  

JK

Sdílejte ...