Sport

Nejlepší český freestylový motokrosař současnosti pojede příští Dakar

Praha 18. června 2020

Jiří Podmol

Mistr světa z roku 2010 se chtěl na legendárním závodě představit už letos, ale při pádu v Mnichově si zlomil obě nohy. Jak uvedl Podmol 18.6. 2020 na tiskové konferenci v Praze, po mnohaměsíční léčbě je v současnosti už zdravotně v pořádku a v lednu nechce na startu rallye chybět. “Po roce léčby a rehabilitací mám od doktora schválené, že se mohu nejtěžších závodů zúčastnit,” oznámil Podmol, který má v nohách 43 šroubů. “Koupil jsme si dakarskou motorku a už naplno trénuji. Snažím se na ní strávit co nejvíce času. I v osobním životě jsem, pokud to jde, vyměnil auto za motorku,” řekl..

Podmol se na Dakaru představí jako člen týmu Orion Moto Racing Group a doplní v něm Milana Engela a Martina Michka. “Jsme nadšení z toho, že se v našem týmu sejdou šampioni z endura, motokrosu, autokrosu a teď také z freestyle motokrosu. Jde o unikátní a zcela jedinečnou kombinaci, která nemá ve světě obdoby. Podmolův přístup je velmi profesionální, nic nehodlá podcenit a to nám vyhovuje,” uvedl šéf týmu Ervín Krajčovič.

Ervín Krajčovič, Libor Podmol,  Rene Mack CEO  Mercedes-Benz Vans Česká republika s.r.o

“V životě není prostor pro malé ambice, chci se stát špičkovým dakarským jezdcem. A třeba někdy na motorce skočím přes dunu salto. Po patnácti letech měním disciplínu, jdu do neznáma, z čehož mám samozřejmě respekt,” dodal Podmol, jenž Dakar bere jako tříletý projekt a na jeho konci chce bojovat o umístění v elitní desítce. Má v souvislosti s Dakarem i jednu osobní motivaci. V minulosti se na slavné soutěži představil jeho otec, který do cíle nedojel.  “Dakar pro mě představuje rodinnou výzvu. Chci dovézt své jméno do cíle a být v tomto dobrodružství úspěšný,” uvedl.

JK

Sdílejte ...