Zdraví

OZP umožní klientům čerpat příspěvek i na odloženou prevenci

Praha 29. března 2020

Oborová zdravotní pojišťovna reaguje na mimořádnou situaci způsobenou epidemií nemoci COVID-19 a umožní ve druhém pololetí svým klientům získat příspěvek i na preventivní aktivity, které teď bylo nutné odložit. Na podzim, kdy OZP spustí další kupony na prevenci, tak bude přijímat účtenky vydané už od 1. ledna 2020; nejenom doklady ze druhého pololetí. Z kuponů OZP přispívá na dentální hygienu, očkování a preventivní aktivity.

„Řada poskytovatelů dentální hygieny omezila či uzavřela provoz a nedostupná je i část podporovaných preventivních aktivit a produktů. Pomůžeme tím i klientům, kteří si teď nestihli čerpání příspěvku vyřídit,“ říká Miloslava Lukešová, obchodní ředitelka Oborové zdravotní pojišťovny.

Kupony na prevenci otevírá OZP dvakrát ročně. V prvním pololetí je lze využít do 31.3., další kupony budou otevřené na podzim. Ročně můžou klienti OZP tímto způsobem získat příspěvek až 2 000 Kč na dentální hygienu, 1 000 Kč na očkování a 500 Kč na preventivní aktivity a produkty.

Na podzim tak OZP znovu přispěje polovinu z ceny dentální hygieny, až do výše příspěvku 1 000 Kč, dále 1 000 Kč na očkování a dále 500 Kč na preventivní aktivity a produkty, tedy na vitamíny a doplňky stravy, brýle a kontaktní čočky, fyzioterapii, dětské pohybové tábory a kroužky, předplatné na sportování nebo na rovnátka. Kupon na dentální hygienu a na očkování budou moci i ve druhém pololetí využít všichni klienti OZP, kupon na zdravé produkty a aktivity budou moci čerpat ti klienti, kteří tento kupon nevyužijí teď do konce března.

„Vedle kuponů na prevenci ale mohou všichni klienti kdykoli během roku využít na ještě širší řadu preventivních aktivit a produktů příspěvek i z našeho druhého benefitního programu, tedy z VITAKARTA kreditů Ty připisujeme například za kontrolu správně vykázané péče, anebo, a to chci v současné situaci zdůraznit především, například také za darování krve,“ dodává Miloslava Lukešová.

Příspěvky jak z kuponů na prevenci, tak z VITAKARTA kreditů je nejjednodušší uplatnit v aplikaci VITAKARTA. V ní stačí zmáčknout příslušné tlačítko a nahrát do aplikace čitelnou fotografii dokladu o zaplacení.

Změňte svoji zdravotní pojišťovnu a přihlaste se k OZP online během jedné minuty: www.chcidoozp.cz

www.ozp.cz

Jiří Sochor

VITAKARTA je dostupná:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.styrax.dol.android

Apple: https://apps.apple.com/cz/app/mvitakarta/id470845670

Web: https://www.ozp.cz/vkol

Sdílejte ...