Zábava

Testosteron – Divadlo Na Fidlovačce

Praha 28. února 2020

Dlouhý stůl, dokonale prostřený pro 100 hostů, kvítka růže, obří dort, nablýskané skleničky, připravený číšník. Sen každé nevěsty. Svatební hostina může začít. Jenže místo svatebčanů, šťastných novomanželů a jejich rodin do restaurace vtrhne skupina mužů, kteří se právě před oltářem porvali. Nevěsta totiž řekla: „Ne!“ A před zraky diváků se odkrývají předchozí události, vznikají překvapivé konflikty, otevírají se srdce, pije se pivo a vodka. Mejdan, v němž hlavní roli hraje pohled na svět, který kalí přebytek či nedostatek testosteronu, může začít.

Instinkt rozmnožování je obrovská síla. – Mně je šestapadesát a vždycky jsem si myslel, že to, s kým  jdu do postele, určuji já. – S kým, to ano. Ale proč to děláte, to určuje někdo jiný. – Ta baba to určuje. – Ne, testosteron.

Divadlo Na Fidlovačce se díky Testosteronu změní v zapadlou restauraci, kde spolu zápolí sedm mužů, sedm různých pohledů na to, co si muži o sobě opravdu myslí.  A co si myslí o ženách. A bude přece jen svatba? Drsná komedie současného polského autora Andrzeje Saramonowicze o tom, že být mužem není vůbec jednoduché, patří k nejúspěšnějším současným hrám. V divadle Na Fidlovačce se jejich inscenování ujal režisér Tomáš Svoboda. „Testosteron nám nabízí možnost se s humorem vyjádřit ke světu, kde končí vláda mužů. Čistě slapskou optikou, v bezpečí hospody, se sklenici piva v ruce.“

Režie: Tomáš Svoboda

Dramaturgie: Kateřina Jonášová

Překlad: Tomáš Svoboda

Scéna: Nikola Tempír

Kostýmy: Nikola Tempír/Veronika Metz

Premiéra: 7. března 2020

Hrají:

Tomáš Měcháček/ Denny Ratajský

Oldřich Navrátil/Zdeněk Maryška

Jiří Racek/Karel Zim

Václav Šanda

Michal Maléř

Vojtěch Vodochodský

Gustav Hašek/Petr Jeřábek

www.fidlovacka.cz

Claudia Nasli

Sdílejte ...