Školy

Pardubický kraj má svého Ámose

Praha 20. února 2020

Sedm oblíbených pedagogů ve čtvrtek 20. února mělo šanci postoupit do semifinále ankety Zlatý Ámos. A pouze jeden z nich se mohl stát Ámosem Pardubického kraje. Záleželo to především na žácích, kteří museli přesvědčit porotu, že právě ta nebo ten, kterého do ankety přihlásili, je takovou osobností, která může všechny ostatní reprezentovat v celostátním semifinále. Podařilo se to žákyním Jany Jeřábové z Labské SOŠ a SOU v Pardubicích.

Na fotografii senátorka Miluše Horská, Jana Jeřábová a její žákyně

„Argumenty obhájkyň byly nejen přesvědčivé, ale také velmi dobře připravené a prezentované,“ vysvětlil rozhodnutí poroty zakladatel Zlatého Ámose Slávek Hrzal. „Žákyně dokázaly vystihnout vlastnosti své paní učitelky – smysl pro humor, náročnost, spravedlivost, obětavost. Líbil se mi termín, který použily: Máme z ní strach, ale takovej ten dobrej,“ dodal Hrzal.

„Musím především poděkovat svým žákům. Oni mě do ankety přihlásili, oni připravili obhajobu. Samozřejmě jsem šťastná. Jsem ráda, že moje práce má smysl a ti, pro které ji dělám, to dokážou ocenit,“ řekla Jana Jeřábová po korunovaci.

Pardubické regionální kolo se konalo v krásných prostorách Senátu PČR pod záštitou místopředsedkyně Miluše Horské. „Jsem ráda, že letos se Pardubický kraj v anketě velmi dobře prezentoval. Vím, že máme v našich základních a středních školách nadšené a kvalitní učitelky a učitele, jen je o nich málo slyšet. Organizátorům ankety chci poděkovat za to, že díky Zlatému Ámosovi se o těch nejlepších píše a mluví v médiích.“

Za týden proběhne poslední regionální kolo. Po jeho skončení budeme znát jména všech semifinalistů, kteří se 11. března sejdou v zrcadlových sálech MŠMT. Každý bude před ostatními prezentovat tři věci, které dokazují jejich vztah s žáky. S výběrem věcí jim žáci samozřejmě musí pomoci. Na závěr sami semifinalisté v tajné volbě vyberou šest finalistů.

 www.zlatyamos.cz, [email protected]

Text a foto: DTA

Sdílejte ...