Informace Svět

Felix Černoch: Demo Nego Moravec

Praha 2. února  2020

Datum jak vystřižené k přelomovému konání, ať se jedná o uzavírání sňatků nebo přijetí závažných rozhodnutí či emise výnosů. V jeho (?) nedělních otázkách (patřících a příslušejících jen České televizi) těsně po poledni nastolil jako první debatní kolo daňově-důchodovou reformu. Záležitost nanejvýš naléhavou. Budiž! Teď nebudu psát o ní, dokonce ani o něm (toho běhá po sociálních sítích dost), ale o stylu moderace.

Tady se jím cítím opakovaně okraden a dnes měrou výraznější. Kdykoliv oslovená ministryně financí předložila trojici problémových okruhů ev. variant jejich řešení, mistr světa ve skoku do řeči ji jájinkovsky přerušil ještě před ukončením argumentování toho startovního. Vzal mi právo vyslechnout si státnické stanovisko ve prospěch vytváření vlastních náhledů, což mi kompenzoval nabídkou z hlavy Jeho.

Pokud by naopak projevil zájem na tom, co si o věci myslím já, nepochybně by mi ten můj názor sdělil předem. V tom je veřejnoprávní medium naprosto nezávislé. Pouze nevíme nikdo na kom. Ale tím už chci až příliš, takže zůstanu tolerantním a setrvám na pozici meritorního nastolení kritické výhrady ke stylu manipulace s mou světonázorovou orientací.

Sdílejte ...

Jeden myslel na “Felix Černoch: Demo Nego Moravec

  • Škoda, že už ve společnosti neplatí, že skákat lidem do řeči je neslušné. Určitě to neví vlastník nedělně poledních otázek, ani jeho veřejnoprávní šéfové. V opačném případě by vedení diskuse vypadalo jinak, nebo by byla vedena kultivovanější osobou.

Komentáře nejsou povoleny.