Zdraví

V Praze proběhne čtvrtý ročník Kongresu integrované medicíny

Praha 17. října 2019

Homeopatie, akupunktura nebo canisterapie budou hlavními tématy již čtvrtého ročníku Kongresu integrované medicíny. Ten se bude konat 25. října v pražském Paláci Žofín. Za řečnickým pultem se během celého dne vystřídá na 20 odborníků.

Jejich přednášky se budou týkat například poúrazových depresí, účinků oxytocinu během canisterapie nebo využití akupunktury při tlumení bolesti. „Stejně jako v předchozích letech se účastníci mohou těšit na inspirativní autentické kazuistiky z homeopatie, akupunktury, canisterapie a dalších oborů integrované medicíny. Přednášet budou zkušení lékaři a zdravotníci napříč různými obory medicíny, kteří tyto metody používají v rámci své klinické praxe. Vystoupí například lékařka Kateřina Formánková z ostravské homeopatické ordinace s tématem psychické problémy školních dětí a homeopatie nebo homeopatka Jana Sikytová s přednáškou týkající se homeopatické léčby zánětu středního ucha,” představila kongres Jana Stodůlková, která se ve své zlínské Ordinaci Integrované Medicíny (ORIEM) věnuje akupunktuře, homeopatii a canisterapii a zároveň je členkou vědecké rady Kongresu integrované medicíny.

Kromě renomovaných přednášejících z České republiky bude mezi řečníky i zahraniční host. „V rámci čtvrtého ročníku kongresu se představí uznávaný lékař Michael Frass. Svou přednášku účastníkům přednese prostřednictvím online připojení ze svého pracoviště Medizinische Universität ve Vídni. Tématem jeho přednášky bude homeopatie u onkologických pacientů,“ představila jednoho z přednášejících Jana Stodůlková.

Mgr. Petra Ďurčíková

ORIEM, oriem.cz

Zkratka ORIEM je poskládána ze slov Ordinace Integrované Medicíny. Slovo integrovaná v tomto případě označuje ucelený koncept lékařství třetího tisíciletí, kdy klasická medicína je doplňována nekonvenční léčbou. Například akupunkturou a homeopatií. Ordinace Integrované Medicíny sídlí ve Zlíně v budově největší soukromé oční kliniky v Česku Gemini.

MUDr. Jana Stodůlková

Doktorka Jana Stodůlková s vyznamenáním vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a poté se více než 20 let věnovala zubnímu lékařství. Zároveň ji uchvátila akupunktura, které se věnuje  od roku 2005. Praktikuje také homeopatii. Studovala na Institutu pro doškolování lékařů a farmaceutů v Praze na Katedře akupunktury pod vedením nestorky české akupunktury MUDr. Milady Barešové. Ve studiu pokračovala na I. škole tradiční čínské medicíny Československé SinoBiologické společnosti. Má kredit II. stupně pro výkon akupunktury udělený Českou lékařskou akupunkturistickou společností České  lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. Studium homeopatie pod HLA – CEDH ukončila zkouškou v roce 2017. Volný čas tráví cvičením jógy, čtením knih, turistikou, kynologií, cestováním a dalším vzděláváním se, přednáškovou činností na odborných lékařských kongresech. 

V roce 2018 složila se svou fenkou Fanynkou úspěšně zkoušky z canisterapie.

Sdílejte ...