Zábava

Tajemná femme fatale aneb Dáda Patrasová, jak ji neznáte

Praha 4. září 2019

Dáda Patrasová má za sebou náročné období. Zlobilo ji zdraví a neustálé propírání v bulváru jí na klidu také nepřidalo. A právě zdravotní problémy byly tím hlavním impulsem k novému životnímu stylu. Dáda před půl rokem změnila své stravovací návyky, zařadila více pohybu a celkově se o sebe začala více starat. To vše pod dohledem dvou profesionálek – osobní trenérky a výživové poradkyně. A opřela se do toho pořádně – za šest měsíců má dole osm kilo. Výsledek jejího snažení zdokumentovala Dádina dvorní fotografka Lenka Hatašová. Série černobílých fotografií představuje Dádu jako femme fatale s francouzským šarmem.  

Esence ženství

Štíhlá figura a nově nabité sebevědomí z fotografií přímo čiší. Zároveň jsou důkazem toho, že i po šedesátce může žena vypadat krásně. Černobílé fotografie Dádě dodávají špetku tajemství a podtrhují její ženskost. A jak Dáda dosáhla své vysněné postavy? „Začala jsem zdravě, a hlavně pravidelně jíst přesně podle jídelníčku sestaveného mi na míru. Skončilo tak celodenní hladovění a následné večerní plenění lednice po příchodu z divadla.“ Zároveň prozradila, že si při hubnutí pomáhá malou berličkou v podobě přírodního doplňku stravy: „Díky němu se netrápím hlady.“ Kromě změny v jídelníčku herečka zařadila i pravidelné cvičení s osobní trenérkou. „Trenérka mi navrhla takové cvičení, které mě baví a zároveň je pro mě vhodné vzhledem k některým mým zdravotním omezením. Cvičíme u mě doma, posilovny totiž nemám zrovna moc v lásce,“ přiznává.

Mladší muž jako inspirace

Dáda se nijak netají tím, že hnacím motorem k těmto změnám je pro ni její láska z mládí, italský přítel Vito.  Vito je pro ni oporou nejen jako partner, ale zároveň ji motivuje i svým vlastním příkladem: „Vito má rád kvalitní a zdravé jídlo, sám výborně vaří a denně mi posílá pro inspiraci fotky svých výtvorů. Podporuje mě ale i ve cvičení. Říká, že nyní vypadám mnohem lépe a je pravda, že se teď i mnohem lépe cítím,“ shrnuje Dáda.

Foto: Lenka Hatašová pro Obezin

Barbora Horáčková

Mesaverde s.r.o.

je český producent zdravé výživy. Značky Obezin, Zdravá snídaně, MyKopp, SnackVeg, Cheestick a další směřují k online prodejcům a do retailových řetězců v Česku (Globus, Rossmann, Coop, Phoenix) a na Slovensku (Tesco či Billa), ale také do Číny, Izraele, USA, Německa, Polska, Maďarska a balkánských zemí. Při výrobě firma využívá vlastní lyofilizátor a ovesný mlýn na bio bezlepkové vločky. Vlastní také řadu patentů v oblasti ekologického balení. Exkluzivním distributorem Zdravé snídaně a dalších výrobků portfolia je firma KR REAL s.r.o.

Sdílejte ...