Různé

Webnode: Popularita blogů v Česku strmě stoupá

Brno, 22. července 2019

 Statistiky společnosti Webnode, tvůrce nástroje pro tvorbu webových stránek, potvrzují, že Češi blogy milují. V České republice jich za prvních šest měsíců letošního roku přibylo jen na platformě Webnode přes 12 500, ve světě celkově pak na této platformě přes        210 000. Meziroční nárůst ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je 18 %.

K popularitě blogů přispívá stále rostoucí počet mladých lidí, kteří chtějí sdílet se svým okolím informace o své činnosti nebo svém životě a inspirují se u již fungujících blogů, jejichž autoři vyrostli v influencery a mohou se svým koníčkem plnohodnotně živit. Svědčí o tom to, že podle statistik Webnode je nejoblíbenějším tématem právě osobní blog.  Velmi oblíbené jsou také sportovní blogy, blogy o bydlení a zdravém životním stylu.

„Stále více blogů vzniká i proto, že mladí lidé jsou s technologiemi srostlí, nebojí se jich a blog jim přijde jako přirozený způsob, jak oslovovat své okolí. Naše šablony jsou velmi jednoduché, nemusí se jich bát ani ti, kdo nejsou technologicky zdatní, k založení stránek není potřeba programátor a vše je hotové za několik minut,“ říká generální ředitel společnosti Webnode Josef Hos. „Stále stoupá počet přístupů na webové stránky z mobilů, investujeme nyní do toho, aby je lidé mohli z mobilů bez problémů zakládat i spravovat. I to je pro mladé lidi velmi lákavé,“ doplňuje Josef Hos. 

Založení blogu na platformě Webnode je velmi jednoduché. Stačí si na www.webnode.cz  kliknout na tlačítko „Vytvořit web“ a vyplnit název blogu a přihlašovací údaje. V dalším kroku je třeba si zvolit šablonu. Přívětivé pracovní prostředí editoru zajistí snadné a rychlé tvoření blogu podle vlastních představ. V případě potřeby je možnost se kdykoliv obrátit na českou podporu, kde pomohou s jakýmkoliv problémem.

Hana Pazderková

O Webnode

Společnost Webnode je na českém trhu od roku 2008. Dnes za jejím chodem stojí více než 100 lidí, kteří se starají o bezproblémovou činnost všech stránek. Webnode nabízí vlastní doménu, hosting a množství moderních a stylových šablon, které si podle své potřeby přizpůsobí každý uživatel sám. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu. Díky jednoduchému uživatelskému prostředí si můžete svojí osobní stránku, internetový obchod anebo firemní prezentaci vytvořit i z pohodlí domova. V Česku na této platformě funguje přibližně 2,9 milionů webových stránek. V roce 2018 jich přibylo přibližně 200 tisíc. Více informací najdete na www.webnode.cz

Sdílejte ...