Různé

Sledujte Njorův pobyt v Česku online

Praha 8. května 2019

Od čtvrtka 9. května 2019 můžete prostřednictvím nového instagramového profilu spisovatelky Hany Hindrákové (https://www.instagram.com/hana_hindrakova/) sledovat online Njorův první pobyt v Česku.

Njoro je přezdívka Keňana Josepha Njorogeho, jehož pravdivý příběh sepsala v knize Nezlomný spisovatelka Hana Hindráková. Kniha vzbudila mezi čtenáři a čtenářkami velmi pozitivní ohlasy a na Databázi knih patří s 92 % mezi nejlépe hodnocené knihy. Oslovila i nakladatele v zahraničí a v srpnu tohoto roku vyjde pod názvem The Unbreakable v Keni v nakladatelství Moran Publishers.

Joseph v rámci svého českého turné navštíví pražské základní a střední školy, kde bude studentům vyprávět příběh svého života, o dětství stráveném na ulici v dětském gangu, ale i o tom, jak se mu podařilo založit centrum pro děti ulice Global Hope Rescue and Rehabilitation Center, kde se nyní stará o 82 chlapců, kteří by jinak byli na ulici.

Hlavním cílem jeho cesty je účast na besedě na pražském knižním veletrhu Svět knihy 2019, která se bude konat v pátek 10. května od 17:00 v Literárním sále na Výstavišti Holešovice. Joseph mimo jiné také navštíví Domov pro seniory v Dřevčicích, kde bude se seniory debatovat o problematice života na ulici.

Během svého nabytého programu samozřejmě navštíví i pamětihodnosti v Praze, hrad Karlštejn, Prachovské skály, hrad Bezděz, Koněpruské jeskyně a poutní místo Skalka a zámek v Mníšku pod Brdy.

www.hindrakova.cz,

Hana Hindráková

Sdílejte ...