Zábava

Soutěž Dobrá hračka hlásí rekordní účast. Vítězné hračky putují dětem, které je nejvíc potřebují

Praha 7. května 2019

 S posledním dubnovým dnem skončil i čtvrtý ročník soutěže Dobrá hračka, která vyhlašuje nejlepší produkty pro netradiční a kreativní hraní. Více než 1800 rodičů hlasovalo o nejlepších hračkách v sedmi kategoriích podle věku dítěte. Vítězné hračky také poputují dětem, jejichž silné příběhy mohou lidé nominovat prostřednictvím webového formuláře. Hračkářství tak chce odměnit rodiny a děti za sílu při překonávání životních těžkostí. Říká to zakladatelka Agátina světa Kristýna Křížová.

V letošním ročníku mohli hlasující vybírat z celkem 35 hraček. Ty nominoval tým Agátina světa podle toho, které nejlépe rozvíjejí schopnosti a dovednosti dětí v daném věkovém rozmezí. „Hlavně jsme chtěli rodiče přivést k tomu, že i nad výběrem hračky je potřeba přemýšlet. Dobře zvolená hračka s dítětem může vyrůstat a stále mu pomáhat při rozvoji,“ říká Kristýna Křížová.

Vítězi v jednotlivých kategoriích jsou:

  1. Hračky pro kojence a batolata: Janod – Aktivní kostka s motorickým labyrintem
  2. Hračky pro děti od 2 let: Janod – Dřevěná skládačka – tvary a barvy
  3. Hračky pro děti od 3 let: Vilac – dřevěná hra Hmatej a najdi
  4. Hračky pro předškoláky: Woody – Svět v obrázcích, 2 v 1, Hraj si a uč se
  5. Hračky pro děti od 6 let: Merkur – Velký set 4 – 602 ks
  6. Hračky pro děti od 9 let: 4M – Anatomie lidského těla
  7. Hračky pro děti od 12 let: 4M – Elektro obvod

Vítězné hračky pak mohou sami hlasující poslat do rodin, kde by podle nich byly potřebné. „Sbíráme příběhy rodin, které by si podle hlasujících z různých důvodů hračky zasloužily nebo si je nemohou dovolit. U každé kategorie pak jednu vybereme a hračku jim pošleme,“ vysvětluje Křížová, podle níž ukončením hlasování soutěž nekončí. Výhru v podobě voucheru obdrží i vylosovaní hlasující.

O Agátině světě:

Agátin svět je online obchod s hračkami pro rodiče, které neuspokojuje nabídka běžných hračkářství. Zaměřuje se na hračky, které podporují rozvoj dovedností, fantazie a kreativity u dětí, posilují rodinné vztahy a jsou vyrobené z kvalitních a zdravotně nezávadných materiálů. Agátin svět má kromě e-shopu 7 prodejen v Praze, Brně, Liberci a Českých Budějovicích. Každoročně také pořádá soutěž Dobrá hračka a organizuje Kreativní festival – oblíbenou událost pro děti a rodiče.

Vojtěch Šprdlík

Sdílejte ...