Různé

Muzeum hlavního města Prahy pořádá od 25. dubna do 30. června 2019 v domě U Zlatého prstenu výstavu Escape

Praha 24. dubna 2019

V domě U Zlatého prstenu, bude ve čtvrtek 25. dubna 2019 slavnostně zahájena výstava studentů Gymnázia Na Vítězné pláni, kteří se v rámci tříletého mezinárodního projektu ve spolupráci s Muzeem hlavního města Prahy a programem Erasmus+, podílejí na pokračování cyklu výstav Mosty mezi námi. Na aktuální výstavě se věnují tématu migrace a její problematiky v Řecku. 

Gymnázium Na Vítězné pláni je koordinátorem mezinárodního projektu Erasmus+, kdy se studenty z různých zemí EU, odhalují příčiny uprchlické krize a dostávají se pod kůži této problematiky. V rámci projektu navštívili uprchlický tábor na Lesbu, seznámili se s jeho chodem, podmínkami, obyvateli a navázali kontakty se svými vrstevníky.

Především díky nim tak vzniká tato audiovizuální výstava, která nás provede několika místnostmi podzemí Domu U Zlatého prstenu a jejich očima nám zprostředkuje daná fakta, rozhovory, reportáže, fotografie, výtvarné práce, videa, dokumentární filmy a zároveň cestu, kterou prožívají lidé, kteří jsou nuceni utéct ze svých domovů.

V neposlední řadě je obohacena o osobní výpovědi různých lidí, kteří se profesionálně zabývají problémy spojenými s uprchlickou krizí, mimo jiné i ředitele tábora KARA TEPE, profesionálního hasiče, který uprchlický tábor zřídil a nadále ho provozuje.

Autoři:

Studenti a profesoři Gymnázia na Vítězné pláni, Muzeum Hlavního města Prahy

Kurátoři výstavy: Anna Fukátková, Zdeněk Durdil

Vernisáž: 25. 4. 2019 od 18.00 hodin. 

Místo: Muzeum hl. m. Prahy, Dům U Zlatého Prstenu

Týnská 630/6

110 00 Praha 1, Staré Město

Doba trvání: 25.4. – 30. 6. 2019

Andronika Čolasová / [email protected] /Erasmus +

Mgr. Olga Šámalová / [email protected] /Muzeum hlavního města Prahy

Sdílejte ...