Různé

Viktorín Šulc: Monstru podoben

Praha 10. února 2019

Ani ve třetím pokračování plánované pentalogie neztratil autorův cit pro spojení detektivky, krimi a hororu nic na svém kouzlu zaujmout i ty nejkurážnější čtenáře od laiků po policisty-profesionály. Úspěšný scénárista televizních detektivních filmů, ale také autor literatury faktu Viktorín Šulc, se tématu tuzemské sexuální vraždy věnuje řadu let. Do právě vycházejícího třetího svazku Panoptika sexuálních vražd nazvaného Monstru podoben zpracoval případy z let 1993–1999.

Obludné vraždy diktované zvráceným pojetím sexuální touhy, deviantní uvažování pachatelů…

Třetí svazek ojedinělého a mimořádně rozsáhlého díla mapuje historii tuzemské vraždy v letech 1993 až 1999. A stejně jako první díl série, také druhý se dočkal velmi častého pětihvězdičkového maxima čtenářů-hodnotitelů i nadšených vzkazů:

„Musím číst. Pořád! Čtu dokonce i při čištění zubů. Manžel si ťuká rukou na čelo, jestli jsem se nezbláznila. Ale já tu knihu nedokážu odložit!“

„Skvělá kniha. Absolutně na dřeň. Autor je mistr v daném žánru… Každopádně budu třetí díl netrpělivě vyhlížet.“

„První dva svazky jsou výjimečným dílem. Jestli máte rádi detektivky, tak tohle je skutečné krimi ze života.“

A kam nás Panoptikum tentokrát zavede? Tak třeba k patricijské hrobce olšanského hřbitova. Na prázdninově opuštěné školní hřiště. Projdeme se po střeše severomoravského věžáku… Zaposloucháme se do ozvěny pachatelových kroků, ustrneme nad posledním výkřikem oběti… Seznámíme se s uvažováním kriminalistů na místě činu, s poznatky soudních lékařů, se zkušenostmi expertů zkoumajících vražednou mysl.

Dveře třetí ponuré panoptikální chodby se otevírají s přízračným skřípotem…

Odvážíte se vstoupit?

V Nakladatelství Epocha právě vychází 1. vydání Monstra podoben Viktorína Šulce. Kniha je již k dostání na pultech knihkupectví a je již dostupná i jako e-kniha. Čtenáři si ji také mohou pořídit s 25% slevou na e-shopu či facebookových stránkách Nakladatelství Epocha.

E-shop: http://epocha.cz/detailknihy.php?id=935

E-kniha: https://www.palmknihy.cz/nezarazeno/monstru-podoben-183616

Obálku knihy a ukázku naleznete v příloze e-mailu.

Viktorín Šulc (* 1951)

Vystudoval FAMU. V roce 2000 zvítězil v soutěži České televize o nejlepší detektivní scénář titulem Muž, který vycházel z hrobu, na kontě má další televizní filmy Agentura Puzzle, Všichni musí zemřít, Škodná, Hrobník a Stín smrtihlava. Napsal také několik scénářů pro seriál Kriminálka Anděl. Kniha Příští stanice: Smrt získala cenu AIEP jako nejlepší česká detektivka v roce 2004. Pro Nakladatelství Epocha napsal ve spolupráci s plk. Lubošem Valeriánem titul jeho profesních memoárů Bratrstvo tajných hrobů (2006) a s plk. Jiřím Markovičem stejně laděný titul Lovec přízraků (2008). V pentalogii Panoptikum sexuálních vražd, jejíž první dva díly již vyšly – Když vzlétne děs a nevíra (2013) a Démon v mém srdci (2015), systematicky zpracovává téma sexuální vraždy v tuzemském prostředí od první republiky až po současnost.

Informace o knize

Titul: Monstru podoben

Podtitul: Panoptikum sexuálních vražd, 3. díl

Autor: Viktorín Šulc

Edice: Victima, svazek 9

Přebal a grafická úprava: Lukáš Tuma

Formát: vázaná s přebalem, 140 x 205 mm

1. vydání  –  584 stran + 24 stran barevné fotopřílohy                                 

Cena: 579 Kč

Nakladatel: Nakladatelství Epocha – ISBN: 978-80-7557-171-7

Monstru podoben – ukázka

www.epocha.cz

Jan Dlouhý

Sdílejte ...