Školy

Severočeský Zlatý Ámos se jmenuje Šárka Mandicová

Česká Kamenice 5. února 2019

Ústecké regionální kolo ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky se uskutečnilo v České Kamenici. Zdaleka ne náhodou. V České Kamenici totiž učí současný král českých učitelů David Turek. Na regionálním kole byl i letos, tentokrát v roli porotce.

„Pamatuji si, jak jsem tu stál před rokem a nevěděl jsem, stejně jako vy, do čeho jdu,“ zavzpomínal David Turek. „Přeji vám, aby se dětem obhajoba podařila a zároveň vám gratuluji k vašemu vítězství, protože opravdu jste vítězové všichni.“

Do České Kamenice přijelo šest učitelek, všechny ze základních škol, které do ankety Zlatý Ámos nominovali jejich žáci. Proč? Protože Pavlína Havelková ze 7. ZŠ Arbesa, Most „je usměvavá, hodná a spravedlivá“ , Šárka Mandicová z mostecké ZŠ Talicha „je i přes drobný vzhled velmi fyzicky i psychicky silná“, s Jaroslavou Arnoštovou ze ZŠ Vojnovičova v Ústí nad Labem  „v matematice hrajeme hodně různých logických her“, Soňa Pohlotová ze ZŠ Školní v Klášterci nad Ohří„je vtipná a neustále optimisticky naladěná“, Alena Nováková ze ZŠ a MŠ Černčice „je usměvavá a nezkazí žádnou legraci“ a bez Jitky Paliculínové ze ZŠ a MŠ Strupčice„by naše škola nebyla tak úžasná, jak je“.

Tříčlenné týmy žáků obhajovaly před porotou kandidaturu svých oblíbených učitelek s patřičnou vervou. Někteří složili básničku, jiní vypravovali veselé příhody z vyučování a další si připravili vtipnou scénku. Všichni byli výborní.

Porota však mohla do semifinále poslat jen jednu z nich. Nejvíc u ní zabodovali deváťáci Šárky Mandicové ze základní školy V. Talicha v Mostě, díky nimž se stala ústeckou Ámoskou a zároveň semifinalistkou Zlatého Ámose 2019. Spolu s ostatními vítězi regionálních kol se o postup do finále utká 6.března v zrcadlových sálech ministerstva školství. Finále se uskuteční 28. března, kdy žezlo a korunu Zlatého Ámose předá David Turek svému nástupci.

DTA

Sdílejte ...