Sport

Neporazitelná Samková: Božská Eva má konečně světové zlato

Praha 5. února 2019

Dokázala toho už hodně, získala dvě medaile na olympijských hrách včetně té nejcennější, má ve sbírce glóbus za triumf ve Světovém poháru. Přesto v Evě Samkové stále hlodal malý červíček. Z mistrovství světa jí totiž vysněná “placka” stále chyběla. Po šampionátu v Utahu už to však neplatí, česká bohyně dosáhla hned na nejvyšší stupínek.

Na první pohled to byla vlastně pohodička. Eva vyhrála v americkém Park City všechno, co mohla. Jako nůž máslem prošla kvalitifkací, konkurenci neměla ve čtvrtfinále ani v semifinále, aby si ve finále dojela suverénně pro zlato. Byla to velmi sladká tečka za vydařeným mistrovstvím. Vždyť předešlé šampionáty se české reprezentantce nedařilo podle představ (pátá, sedmá, sedmá a naposledy dvanáctá). Tentokrát bylo naštěstí všechno jinak a na trati Solitude, kde se konaly i olympijské hry v roce 2002 to vypadalo, jakoby měla Samková nějaký extra pohon. Možná si vypůjčila motor z Toyoty. Značka je totiž partnerem čerstvé mistryně světa.

Pětadvacetiletá rodačka z Vrchlabí si před závody nakreslila pod nos zlatý knírek, což by se mohlo zdát jako urážka sportovních božstev. Ovšem Eva si to při své formě mohla dovolit a na trati to ostatně dostatečně dokázala. „Ve finále jsem věřila, že to vyjde. Snažila jsem se dostat do čela hned na začátku a nedat holkám šanci,“ popisovala svěřenkyně kouče Marka Jelínka dobře zvolenou taktiku. Samková se tak stala po Ester Ledecké druhou českou zlatou medailistkou z mistrovství světa ve snowboardu.

Na video nejen z jízdy Evy Samkové se můžete podívat zde: https://www.facebook.com/SPORT5TV/videos/2204218533227187/?epa=SEARCH_BOX

Foto: sociální sitě

MCH

Sdílejte ...