Politika

Radní MČ Letňany se začnou zabývat návrhy na vybudování vládní čtvrti a nemocnice v této lokalitě.

Praha 31. ledna 2019

„Jako první místostarosta městské části Letňany a radní s odpovědností za územní plánování a rozvoj předložím radě a zastupitelstvu MČ Praha 18 návrh na zpracování nového územního generelu naší městské části. Při jeho zpracování vyzvu ke spolupráci pana předsedu vlády Babiše i pana primátora Hřiba, abychom do něho zapracovali představy obou institucí“ sděluje předseda ODA Pavel Sehnal.

V městské části Prahy 18 Letňany žije necelých 30 tis. občanů, a poté, co se snížila výroba ve společnosti AVIA a v dalších místních výrobních firmách, musí lidé cestovat za prací do jiných městských částí a centra Prahy. „Pro Letňany je to dobrá zpráva, že zde vznikne dle slov pana Babiše asi 10 tis. pracovních míst. Skutečnost, že zde bude i sídlo státních institucí, posílí prestiž naší městské části.“ doplňuje Sehnal.

Nelze vyloučit, že zastupitelé jiných městských částí budou argumentovat, že není spravedlivé, aby pouze jedna městská část profitovala z vládní čtvrti. Budou se asi snažit přesvědčit pana předsedu vlády Babiše, aby státní instituce zaujaly i místo v jiných městských částech. Zejména se nabízí MČ Praha 11 – Jižní město, kde žije 90 tis. obyvatel, ale pracovní příležitost tam najde pouze asi 15% z nich. Ostatní jsou nuceni trvale dojíždět za prací například na Pankrác a Budějovickou.

„Pokud by se měl uskutečnit záměr vládní čtvrti a nové nemocnice v Letňanech, je potřeba vyřešit celou řadu navazujících skutečností, zejména dopravu, parkování, vliv na životní prostředí, ale zejména vliv na občany žijící v této městské části. Na tyto oblasti musí odpovědět nově zpracovaný územní generel Letňan.“ uzavírá  Sehnal.

Tisková zpráva – vládní čtvrť a nemocnice

V Praze dne 31. ledna 2019

Ing. Pavel Sehnal

1.místostarosta Letňan

radní s gescí za územní plán a rozvoj

Sdílejte ...