Zábava

Fun Lovin’ Criminals vydávají v pátek album Another Mimosa; v březnu jej představí v Praze

Praha 17. ledna 2019

Fun Lovin’ Criminals se po deseti letech hlásí s novým studiovým albem Another Mimosa, které oficiálně vychází tento pátek 18. ledna. Jak název napovídá, nahrávka navazuje přesně po dvaceti letech na kultovní album těchto oblíbených newyorských „kriminálníků“ Mimosa. S albem mistři míchání žánrů Fun Lovin’ Criminals záhy vyrazí na turné a 13. března se na jako jedné z mála evropských zastávek ukážou v plné parádě v pražském Foru Karlín.

Another Mimosa je pokračováním dlouhé tradice, v níž vzdáváme s FLC hold těm skvělým skladatelům a muzikantům, kteří dali naší muzice základ, tedy těm, na jejichž ramenou stojíme,“ poznamenává frontman Fun Lovin’ Criminals Huey Morgan a dodává: „S pokorou přinášíme našim fanouškům koktejl, namíchaný z námi milovaného hip hopu, soulu rocku i jazzu.” Na albu najdeme nápadité verze písní tak rozdílných autorů a interpretů, jako jsou například Bobby Womack, Tom Petty, Freddie King, Ice Cube nebo Neil Diamond. Jsou zde i pohledy na vlastní minulost ve skladbách Unlimited a Southside i zcela nový vlastní track Sunset.

Dodejme, že pro Fun Lovin’ Criminals, kteří u nás mají širokou fanouškovskou základnu, je typický i humor a nadhled, se kterým glosovali svět gangsta partiček i atributy života nejen v ulicích New Yorku. Proto našli také společnou poetiku s filmy režiséra Quentina Tarantina, o čemž svědčí mimo jiné jejich největší hit Scooby Snacks.

Fun Lovin’ Criminals se na svém Another Mimosa UK/Europa Tour jako první v evropské části turné zastaví 13. března 2019 v pražském Foru Karlín. Předprodej v síti  Ticketlive.cz. Více na www.funloving.cz  nebo na www.facebook.com/flcprague/, oficiální událost na www.facebook.com/events/2103709269870639/. 

Fun Lovin’ Criminals se dali v New Yorku dohromady v roce 1993, klíčové bylo setkání kytaristy a zpěváka Hueye Morgana, basisty a klávesáka Briana “Fast” Leisera and bubeníka Stevea Borgoviniho. První album Come Find Yourself  vyšlo na značce Chrysalis v létě roku 1996 a zabodovalo zejména ve Velké Británii. V roce 1998 vydávají u labelu Virgin Records album 100% Colombian, jemuž vévodil hit Koream Bodega. V roce 1999 zaznamenali famózní úspěch na legendárním festivalu v Glastonbury, kde odehráli skvělý set na ústřední Pyramida Stage. Téhož roku odchází zakládající člen Steve Borgovini, po třech letech spolupráce s Maxwellem “Mackie” Jaysonem jej na bubenické židli natrvalo vystřídal leicesterský rodák Mark Reid aka Frank Benbini. Vydávají další studiová alba Loco (2001), Welcome to Poppy’s (2003), Livin’ in the City (2005) a Classic Fantastic (2010).  Úspěšně koncertují a nyní vydávají album Another Mimosa, které navazuje na album Mimosa z roku 1999, oblíbenou kompilaci s povedenými předělávkami starších písní.

Živé koncerty tohoto amerického tria s evropským smyslem pro humor a nadhled jsou stále fascinující energií a nasazením, jaké málokdy najdeme u podstatně mladších muzikantů. Potvrdí se to jistě i 13. března ve Foru Karlín.

Odkazy:

Singl Daylighthttps://youtu.be/tAXs3CVPlYg
www.facebook.com/flcprague/

www.funlovincriminals.co
www.facebook.com/funlovincriminals
www.soundcloud.com/FUNLOVINCRIMINALS
www.youtube.com/user/FunLovinCrimsTV

Silvie Marková

 

Sdílejte ...