Zábava

Speciální program a žádné reklamy. Rádia Classic Praha a Expres FM chystají netradiční vánoční vysílání

Praha, 18. prosince 2018

 Pražská rádia Classic Praha a Expres FM pro své posluchače tradičně  připravila vánoční program plný speciálně pojatých pořadů i koncertů.  Vysílání obou stanic bude navíc 24. a 31.  prosince kompletně bez reklam, právě  na Štědrý den a Silvestra totiž připadá  většina vrcholů vánočního vysílání. „Po  celý čas vánočních svátků budou na  Classic Praha vedle klasické a filmové hudby zaznívat taky adventní písně a koledy. Naše  posluchače čekají například rozhovory s uznávanými osobnostmi české kultury v čele s režisérem  Jiřím Strachem a zpěvákem Vojtěchem Dykem,“ říká výkonný ředitel rádií Pierre Beneš a dodává:

„Expres FM nabídne kromě svátečně laděného moderování především speciály jednotlivých pořadů  a záznamy koncertů předních skupin současnosti, nebo romské pouliční kapely, který se natáčel  v prostorách našich studií.“

Štědrodenním dopolednem provede posluchače Classic Praha moderátor Filip Sychra. Ve výjimečném  vysílání nebudou chybět vánoční speciály pravidelných pořadů jako Z archívu osobností a Slavná  auditoria. „Na odpoledne máme připraveny koncerty špičkových hudebníků současnosti. Vánoční  písně budou zpívat vychvalovaní angličtí vokalisté The King’s Singers a později i velšský basbarytonista  Bryn Terfel,“ upřesňuje programová ředitelka Classic Praha Martina Klausová. V 17 hodin se slova  chopí moderátor Marek Šulc v rámci reprízy vánočně laděného dílu pořadu Hudba v miléniu, ve  kterém si povídal s Jiřím Strachem, režisérem nenahraditelných vánočních pohádkových komedií  Anděl Páně. Večer pak Classic Praha ovládnou vánoční melodie a lidové koledy, přičemž ve 20 hodin  tradičně dojde na Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.

Během silvestrovských oslav 31. prosince bude ve vysílání figurovat novoroční koncert Vídeňských  filharmoniků nebo hudba rodiny Straussů. Nový rok pak odstartuje premiérou nové epizody Hudby  v miléniu, jejímž hostem se stane zpěvák a herec Vojtěch Dyk. Novoroční Koncert bez smokingu bude  věnován Slovanským tancům Antonína Dvořáka v provedení České filharmonie pod taktovkou Jiřího  Bělohlávka. O Štědrém dni nezazní žádné reklamy ani na Expres FM. Místo toho se ranního vánočního vysílání  ujme Barbara Hacsi a během dopoledne a odpoledne ji vystřídá letošní posila moderátorského týmu  Martin Vévoda. „Ve dvě hodiny nabídneme záznam vánočního koncertu romské pouliční kapely, který  se natáčel přímo ve studiu Expres FM. Těšit se můžete také na speciál pohodového pořadu Cream  plného adventního jazzu pod taktovkou Radka Honce,“ líčí Filip Žemlička, programový ředitel Expres  FM. Zlatým hřebem Štědrého večera se od 17 hodin stane záznam pařížského koncertu letos zesnulé  Arethy Franklin z roku 1968.

Silvestr na Expres FM bude ráno patřit Václavu Mašindovi a odpoledne pak populární moderátorské  dvojici ve složení Veronika Koloušková a Vladimír „Vlado“ Pavlík. Novoroční party vygraduje  netradičním mashupem hudby z pořadů Starmix a Saturday Night Fever. První minuty nového roku  roztancují The Chemical Brothers a od 17 hodiny rozněžní The Cure skrze záznamy svých památných  koncertů. 23. a 30. prosince se mimo jiné vyhlásí Expres TOP 2018, tedy třicítka nejhranějších písní ve  vysílání Expres FM za uplynulý rok.   Expres FM ve své hudební dramaturgii klade důraz na moderní popovou produkci i dalších výrazných  hudebních žánrů na škále od hip hopu přes elektroniku po indie rock. Jeho sesterská stanice Classic Praha se jako jediné soukromé rádio České republice specializuje na klasickou a filmovou hudbu.  V červnu 2018 se obě stanice staly součástí mediálního domu Seznam.cz.

Jana Suja

O Voice of Prague:

Společnost Voice of Prague, s.r.o. vznikla na podzim roku 2013 a je majitelem společností 4S Production a.s. a RKR s.r.o. Ty provozují a jsou

držiteli vysílacích licencí rádií Expres FM a Classic Praha. Majiteli Voice of Prague jsou Petr Stuchlík, jeden ze zakladatelů finančně

poradenské společnosti Fincentrum, a David Šimoník, který je zároveň jednatelem. Výkonným ředitelem obou rádií je již několik let Pierre  Beneš.

 

 

 

 

Sdílejte ...