Zábava

První ukázka 3D animované pohádky Bubeník a princezna!

Praha 9. srpna 2018

Producenti Alex Pieter a Petr Brych představili před pár týdny na tiskové konferenci na filmovém festivalu v Karlových Varech předpremiéru filmového teaseru. Nyní studio Angels Pictures™ přichází již z oficiálním teaser trailerem z 3D animované rodinné komedie Bubeník a princezna. Film vzniká v koprodukci Velké Británie a České republiky, vznikl na motivy pohádky bratří Grimmů a hlas postavám propůjčí ty nejhvězdnější tváře, jak v zahraničí, tak i v české jazykové verzi. Krále zde například namlouvá i sám Karel Gott, který s velkým nadšením producentů souhlasil s dabingem.

„Pánové Alex Pieter a Petr Brych z filmového studia Angels Pictures™ mě oslovili s nabídkou, abych propůjčil svůj hlas pohádkové postavě pana krále v novém anglicko-českém koprodukčním animovaném filmu Bubeník a princezna,” prozradil a svěřil se o nabídce Gott.

A Alex Pieter a Petr Brych rozhodně nestojí při zemi. Předpokládaná premiéra animované rodinné komedie je plánovaná již na letošní zimu s tím, že by mělo jit o globální akci. Ve stejnou chvíli by film měl jít do kin ve Velké Británii, České republice, dalších zemích Evropské unie, ve Spojených státech amerických, Kanadě, Austrálii, Rusku, Číně, Japonsku a dalších zemích. Předpokládaný rozpočet je téměř 82 milionu korun.

Projekt má charitativní podtext. Film je tvořen pro děti, s láskou – z tohoto důvodu budou v každé zemi kinodistribuce ihned darována 4% ze vstupného místním organizacím zabývajících se pomoci dětem, které si vybere výhradně autor projektu Alex Pieter. Dar bude věnován přímo produkční společností Angels Pictures™.

„Úplně prvotním impulsem bylo vytvořit film pro své děti, okamžitě přišla následná myšlenka – ten film by mohl být opravdu prospěšný dětem, které pomoci potřebují… Proto ten nápad s okamžitým darováním 4% ze vstupného, v každé zemi uvedení, přímo produkční společností Angels Pictures™, místním organizacím dle mého výběru. Zatím jsem jej nikde v celosvětové filmové distribuci neviděl – dle mého názoru jen dobře, když nás v této podobě pomoci dětem bude třeba někdo další následovat,” říká Pieter.

A na tvorbě filmu se podílí samí profesionálové. Zvuku se například ujal dvakrát Českým Lvem oceněný Jiří Klenka, který na tento film vyhrál náročný mezinárodní tendr v Londýně. Hudby se ujal, také na základě vítězství v tendru v Londýně, talentovaný Daniel Barták.

Kromě Karla Gotta se dabingu zhostí další špičky svých oborů. Dále prozradíme herečku Jiřinu Bohdalovou, herce Jakuba Koháka nebo zpěvačku Tonya Graves, která dokonce i zpívá titulní píseň teaseru.

“Myslím, že to bude krásná pohádka. U loupežníka naštěstí není potřeba moc vymýšlet. Já navíc zvládnu nadabovat cokoliv, klidně i pytel písku. Jsem fantastický dabér. Mám erotický hlas a to je podle mě základní. Loupežníci jsou totiž sympatičtí darebové a lidi s nimi souzní. Jsou zajímavější, než kladné postavy,” říká Jakub Kohák.

Nutno ale říct, že hlas Tonyi Graves se objeví jen v anglické verzi pohádky. “Je to nejlepší řešení, protože pohádka je pro děti a ty by mému přízvuku nerozuměly. A ani tomu, jak mluvím česky. Písničku se režisér Alex rozhodl použít ve všech verzích trailerů v nezměněnné anglické verzi,” prozradila Tonya, která je zároveň autorem textu na hudbu Daniela Bartáka.

“Nechceme splynout s davem, proto náš trailer je jiný než bývají. Rozhodně chceme upoutat a věříme v úspěch. Trailer tak dává nahlédnout pod pokličku filmu a naznačuje na co se diváci můžou  do kina těšit. Čeká vás zábava, napětí, akce, triky, kouzla, humor a v neposlední řadě nebude chybět dobro ani zlo, ale ani láska, více neprozradím”…. říká producent filmu Petr Brych

Když vše půjde podle plánu , premiéra 3D pohádky z dílny produkční společnosti Angels Pictures™ bude již letošní zimu, vy se ale již nyní můžete podívat na první ukázku…

https://youtu.be/Q6pvuIn_mlk    CZ verze

https://youtu.be/rsygNSBncI0     EN verze

 

 

Sdílejte ...