Nadace a pomoc

SeneCura SeniorCentrum v Kolíně získalo cenu Stavba roku Středočeského kraje 2017

Kolín 27. května 2018

Budova SeneCura SeniorCentra v Kolíně získala cenu Stavba roku Středočeského kraje 2017. Její vyhlášení se konalo 3. května 2018 v budově Obchodních tiskáren v Kolíně. Cenu převzali Věra Husáková, ředitelka regionu Východ SeneCura Česká republika, a ředitel domova Marek Bíško.

Jsme rádi, že odborná porota vyhodnotila naše SeniorCentrum jako Stavbu roku. Je to budova, která opravdu splňuje ty nejnáročnější podmínky a je plně přizpůsobena životu v ní,“ říká ředitel SeniorCentra Kolín Marek Bíško.

Výstavbu domova pro seniory v Kolíně dokončila společnost SeneCura minulý rok, od prosince 2017 začala přijímat první klienty. SeniorCentrum se nachází v klidné části Kolína, přesto však nedaleko centra, a to v blízkosti rozlehlého parku. Součástí domova je terapeutická zahrada i záhonky s bylinkami a drobným ovocem.

SeniorCentrum Kolín je součástí skupiny SeneCura, rakouského provozovatele domovů pro seniory  a zároveň největšího provozovatele soukromých domovů v České republice.

Ošetřovatelský koncept SeneCura znamená komplexní péči se zapojením životního příběhu, individuálních potřeb a zvyklostí klienta. „Hlavní hodnoty jsou vzájemná úcta a respekt k přáním klienta, týmová práce, humanita a podpora lidské důstojnosti,“ vysvětluje Věra Husáková, ředitelka regionu Východ, SeneCura Česká republika.

Domov pro seniory je určen osobám nad 60 let s nárokem na pečovatelské a ošetřovatelské služby. Domov se zvláštním režimem poskytuje péči lidem od 55 let se sníženou soběstačností z důvodu Alzheimerovy choroby či jiných typů demence.

Soutěž o stavbu roku Středočeského kraje každoročně pořádá Středolabské obchodní grémium ve spolupráci se Střední odbornou školou stavební s učilištěm v Kolíně, Středočeským krajem, městem Kolín, Spolkovou radou Kolína, Obchodní akademií Kolín, Měšťanským spolkem vlastníků budov
a neziskovou organizací NIPI. Do soutěže se mohou hlásit pouze stavby dokončené nebo uvedené do provozu v daném roce. Letos se soutěžilo ve čtyřech kategoriích: pozemních, dopravních, ekologických a bezbariérových stavbách. Cílem soutěže je podpořit kvalitní realizace všech typů staveb a ocenit společné úsilí investorů, projektantů a dodavatelů. Více informací o domově najdete na www.kolin.senecura.cz

Michaela Kopřivová,  Barbora Šmýrová

O společnosti SeneCura

Společnost SeneCura je s téměř 6 800 lůžky a 81 sociálními a zdravotnickými zařízeními přední privátní poskytovatel péče v Rakousku a je držitelem mnohonásobného ocenění za kvalitu a inovaci. Svou kompetencí a dlouholetou zkušeností v oblasti péče poskytuje jistotu i klientům v České republice, ve které je SeneCura největším soukromým provozovatelem domovů pro seniory se špičkovou zdravotní a sociální péčí včetně péče o seniory trpící demencí. SeneCura Česká republika v současné době provozuje 13 SeniorCenter. SeneCura je součástí francouzské skupiny ORPEA, která v mezinárodním měřítku provozuje téměř 800 zdravotnických a sociálních zařízení ve 12 zemí.

www.senecura.cz

 

Sdílejte ...