Zábava

Rolling Stones vydávají kolekci vinylových desek! Vyjde 15. června

Praha 7. května 2018

Jedna z nejlegendárnějších kapel hudební historie Rolling Stones vydává kolekci vinylových desek, která mapuje jednu monumentální éru rock’n’rollu. Kolekce obsahuje každé album v rozmezí let 1971 až 2016, nahrávky pochází z originálních nahrávacích pásek, remastering byl prováděn v prestižních Abbey Road Studios a obaly desek jsou vytvořeny v nejvyšší kvalitě s důrazem na detail. Celková bilance je 15 alb na 20 vinylových deskách.

Rolling Stones definovali éru rock’n’rollu v šedesátých letech, o dekádu později s vydáním Sticky Fingers kralovali hudebnímu světu. Poté následoval dekadentní exces Exile On Main St, Jamajkou cinknutý počin Goats Head Soup nebo diskem a punkem ovlivněné album Some Girls. S každou dekádou se Rolling Stones vyvíjeli, zatímco dokázali stále zůstat věrni své nezaměnitelné esenci. Kolo experimentu se symbolicky uzavřelo v roce 2016, kdy kapela vydala desku Blues & Lonesome, kterou se vrací ke kořenům, jež tvoří blues.

Rolling Stones jsou kapelou, která je od svého počátku v roce 1962, kdy byli protipólem svatouškovských Beatles, nedomyslitelným pilířem rockové hudby. O tom vypovídá i jejich zařazení do žebříčku padesáti nesmrtelných interpretů rock’n’rollu časopisu Rolling Stone, kde se umístili na 4. místě, dvojnásobný zisk Grammy za celoživotní dílo a uvedení do Rock’n’rollové síně slávy. Tvrdé jádro kapely tvoří na rytíře pasovaný zpěvák Mick Jagger a kytarový mág s životním příběhem rebela Keith Richards.

 

The Rolling Stones – Paint It Black

 

http://www.rollingstones.com/, https://www.facebook.com/therollingstones/

 

Štěpánka Batíková

 

Sdílejte ...