Zábava

Společenská hra Dlouhý, Široký a Bystrozraký nově v retro stylu s dřevěnými figurkami a nová hra Vyprávěj

Praha 22. března 2018

Český výrobce deskových her a IGRÁČKA firma EFKO – karton, s.r.o. obnovila výrobu oblíbené společenské hry Dlouhý, Široký a Bystrozraký.  Ta nově přichází na trh v retro stylu, zákazníky velice oblíbeném. Zařadí se tak po boku hry retro Člověče, nezlob se, jejíž obnovená původní grafika zaznamenala vlnu nadšení.  Součástí hry jsou originální dřevěné postavičky Dlouhý, Široký, Bystrozraký, princ, princezna, černokněžník a dřevěné kostky, které již samy o sobě mohou být dětem hračkou. Nově pak přichází, EFFO s edukativní hrou Vyprávěj. Také součástí této hry jsou dřevěné komponenty, tentokráte v podobě dřevěného průvodce, hlavní postavičky příběhů a velkých obrázkových dílků, které děti mohou skládat do různých příběhů. Hra podporuje vedle slovní zásoby také vyjadřování.

„Retro edice her se staly velice oblíbenými. V retro duchu nyní přicházíme na trh s oblíbenou hrou Dlouhý, Široký a Bystrozraký. A nejenom to. Hře jsme vrátily její původní dřevěné figurky hlavních hrdinů. Hra vtáhne do děje svým silným pohádkovým příběhem, který zná každý ze svého dětství. Navíc dřevěné figurky dělají hru zábavnější a atraktivnější. Figurky pomáhají rozvíjet i příběhy nové, a to právě díky postavičkám, které samy o sobě se stávají hračkou,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Čtyři příběhy, čtyři témata, čtyři druhy zábavné hry Vyprávěj dětem zase rozšiřují slovní zásobu a probouzí v nich touhu neustále vymýšlet nové příběhy. Součástí hry je dřevěná figurka a knížečka s třemi inspirativními příběhy. Jednotlivé obrázkové dílky se mohou různě kombinovat a vzniká tak nespočetné množství příběhů,“ dodává Miroslav Kotík.

Dlouhý, široký a bystrozraký

Jedná se o společenskou hru s dřevěnými figurkami  o nelehké cestě pohádkových bytostí do princova zámku. Hra je určena dětem od čtyř let. Populární hra je nově k dostání v originálním retro provedení. Součástí hry jsou dřevěné figurky, dřevěné kostky a kvalitní knihovaný herní plán. Doporučená cena hry je 499 Kč.

„Vyprávěj“ je didaktická zábavní hra pro nejmenší děti.

Princip hry spočívá v různém  skládání a spojování velkých obrázkových dílků a tím vytváření příběhů. Dílky jsou ilustrované tak, že se dají skládat v libovolném pořadí, a tím se příběh obměňuje. Důležitou pomůckou je dřevěná hračka, která oživí příběh a pomůže dítěti rozvinout fantazii.  Děti se snadno rozmluví, obohatí slovní zásobu, zároveň poznávají, jak funguje svět. Hra je ideální didaktickou pomůckou do dětských center, školek a do rodin pro učení a zábavu s malými dětmi. Hra Vyprávěj je ve 4 druzích vyhotovení, Hra “O FARMĚ ” skládej a vyprávěj příběhy, Hra ” O ZOO ” skládej a vyprávěj příběhy, Hra ” NA PROCHÁZCE ” skládej a vyprávěj příběhy, Hra ” NA VÝLETĚ ” skládej a vyprávěj příběhy. Hra je určena dětem od 3 let. Doporučená cena je 299 Kč.,

www.efko.cz

 Mgr. Kateřina Goroškov

 

Sdílejte ...