Sport

Dakar Rallye – technické problémy poznamenaly první dakarský den posádky Ouředníček – Křípal

Praha/Dakar 8. ledna 2018

Tomáš Ouředníček a David Křípal neodstartovali do 40. ročníku Rallye Dakar nejlépe. V úvodní rychlostní zkoušce ztratili čas kvůli potížím – 4krát zapadli a museli řešit technické problémy s Rangerem. V noci se navíc dozvěděli o dalších penalizacích za neprojetí kontrolními body. Penalizaci reklamovali, ale start z 99. místa je bohužel nemine… Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dneska musí opravdu zabojovat a vzkazují: „Budeme se snažit, budeme, bojovat… a nikdy to nevzdáme!“ Ten pravý závod totiž začíná až dnes…

Po slavnostním zahájení v Limě zamířily týmy na první, 272 km dlouhou rychlostní zkoušku, která zahrnovala 31 měřených kilometrů. Přestože měřený úsek byl relativně krátký, nebyl jednoduchý. Překvapivě mnoho týmů mělo problémy hned v této zahajovací etapě. Posádka Ouředníček – Křípal byla naneštěstí mezi nimi. Po slibném startu bohužel ztratila následkem technických problémů drahocenné minuty.

“Dnešní prolog byl zlý sen… Odstartovali jsme dobře, předjeli jsme tři auta a při předjíždění čtvrtého Ranger znenadání začal ztrácet výkon a zapadli jsme. Podařilo se nám pokračovat, ale problém trval dál. Zapadli jsme ještě třikrát a navíc jsme minuli jeden kontrolní bod. Ztratili jsme hodně času, nicméně v porovnán s tím, co nás ještě čeká, snad nebude ztráta rozhodující. Teď musíme najít a vyřešit závadu a připravit se na zítra,” řekl po dojetí Tomáš Ouředníček.

“Atmosféra při slavnostním startu v Limě byla fantastická! Spousty lidí, všichni přátelští a usměvaví… Dnešní trasa, duny, i celá organizace byly úžasné, my jsme se ale potýkali s technickými problémy a minuli jeden kontrolní bod, takže jsme nezajeli výsledek, v jaký jsme doufali. Závod je ale dlouhý, snad se nám podaří zítra ztrátu dohnat,” dodal David Křípal.

Dnešní, druhá, 278 kilometrů dlouhá etapa bude okruh kolem města Pisco, s 267 měřenými kilometry. Trasa povede ohromující krajinou, ale bude představovat obrovskou výzvu především pro navigátory, kteří budou muset najít správnou cestu peruánskými dunami a kaňony…

Aktuální dění na Rallye Dakar 2018 sledujte na našem webu.

 http://www.southracing.cz/

 

 

 

 

Sdílejte ...