Ekonomika

ABB a HPE přinášejí sběr informací do průmyslových závodů

Curych, Švýcarsko 10. prosince 2017

Partnerská spolupráce umožní sbírat informace z průmyslových závodů, cloudu i přímo ze zařízení. Na základě těchto informací bude možné provádět zásahy pro zvýšení produktivity a vývoj inovací.

Společnosti ABB a Hewlett Packard Enterprise (HPE) dnes oznámily, že navázaly strategické globální partnerství. V jeho rámci se propojí digitální nabídka ABB Ability™, která patří k lídrům v odvětví, s inovativními hybridními řešeními HPE v oblasti informačních technologií. Partnerství přinese zákazníkům řešení, která z velkého množství průmyslových dat generují informace. Na základě těchto dat je možné provádět zásahy za účelem zvýšení efektivnosti a flexibility provozu a budování konkurenční výhody.

Výhoda pro zákazníky vychází z hlubokých znalostí a zkušeností ABB v oblasti provozních technologií i z předního postavení HPE v oblasti informačních technologií. ABB a HPE budou dodávat společná průmyslová řešení, která díky propojení provozních a informačních technologií dokážou proměnit data z průmyslu na informace a automatické úkony. Řešení využije spojení široce používané cloudové platformy, jako je Microsoft Azure, s IT systémy, které jsou v provozu v podnikových datových centrech i na rozhraních sítě. Využití správné kombinace IT platforem urychlí zpracování dat v průmyslových závodech a zároveň umožní účinné řízení průmyslových procesů v různých lokalitách.

„Toto strategické partnerství předznamenává další úroveň digitální průmyslové transformace. Informace z cloudových řešení společně využijeme přímo v průmyslových podnicích a datových centrech. Výsledkem bude delší doba bezporuchového provozu, vyšší rychlost a vyšší výnos,“ uvedl Ulrich Spiesshofer, generální ředitel ABB Group. „ABB a HPE dodají řešení pro celý rozsah digitálního zpracování informací, jaké dnes podniky vyžadují – od rozhraní cloudu až k jeho jádru.“

ABB má instalovanou základnu 70 milionů propojených zařízení, 70 000 digitálních řídicích systémů a 6 000 podnikových softwarových řešení. Je důvěryhodným lídrem v průmyslu a má za sebou čtyřicet let vývoje digitálních řešení pro zákazníky. HPE je globální lídr, který zákazníkům pomáhá optimalizovat IT prostředí pomocí bezpečných softwarových technologií, které jsou plně integrované do tradičních informačních technologií, do množství veřejných i soukromých cloudů a inteligentních rozhraní a které vedou ke zlepšování klíčových obchodních ukazatelů.

„Toto partnerství dvou globálních lídrů nemá svým rozsahem a hloubkou obdoby. Bude mít zásadní význam pro další rozvoj průmyslového internetu věcí,“ uvedla Meg Whitman, generální ředitelka HPE. „Společně s ABB budeme vytvářet digitální budoucnost průmyslu, v níž budou počítače všudypřítomné, vybavíme stroje inteligencí pro spolupráci a výrobním závodům umožníme pružně se přizpůsobit měnícím se požadavkům. Globálním dodavatelským řetězcům umožníme okamžitě reagovat na události. Tato partnerská spolupráce vytvoří pro naše společné zákazníky velmi zajímavé obchodní příležitosti.“

Aby nabídka pro zákazníky byla skutečně souborná, partnerství ABB a HPE bude obnášet i společnou inovační činnost, společný vývoj, společné uvádění na trh a servis.

Výzkumná firma IDC předpovídá, že výdaje za internet věcí (IoT) do roka celosvětově vzrostou na 1,4 bilionu USD oproti očekávaným 800 miliardám USD v roce 2017. Nejvíce se investuje v oblastech, jako je výroba, doprava a energetika.1 K využití příležitosti internetu věcí musejí společnosti investovat do nových řešení, kterými provedou digitalizaci svých průmyslových zařízení, a začlení je do svého širšího prostředí informačních technologií. ABB a HPE společnými silami nabízejí prostředky k urychlení této transformace.

Počítač tam, kde je potřeba

Sběr dat, provádění analýz a řízení procesů na průmyslových zařízení pomáhá zákazníkům vyhnout se problémům se zpožděním, zabezpečením a spolehlivostí. Tyto problémy jsou obvykle spojené s přenosem dat prostřednictvím vzdálených IT systémů. ABB a HPE budou společně vyvíjet, uvádět na trh a servisovat digitální průmyslová řešení, která zákazníkům pomohou v těchto oblastech:

  • Přeměna průmyslových dat na smysluplné informace a automatické úkony – využití aplikací ABB Ability™ na IT systémech na úrovni podniku na průmyslových zařízeních za účelem rychlejšího zpracování velkého množství dat.
  • Správa a řízení průmyslových procesů v celém dodavatelském řetězci – využitím hybridních IT poskytnout plynulé pokrytí až k jádru cloudu a zpřístupnit důležitá data na různých místech.

V rámci partnerství budou moci řešení ABB Ability™ fungovat na hybridních platformách, jako je například HPE ProLiant pro Microsoft Azure Stack, která zákazníkům umožní využívat aplikace na požadovaném místě – na infrastruktuře HPE v průmyslových závodech a datových centrech nebo na veřejném cloudu Microsoft Azure, umožní jim splňovat konkrétní požadavky na výkon, zabezpečení nebo spolupráci různých závodů.

ABB a HPE rovněž dodají společná řešení pro datová centra, mimo jiné tato:

  • Automatizace data center – umožnit, aby se napájecí a chladicí systémy a systémy budov automaticky přizpůsobily změnám požadavků nebo událostem na IT. Za tímto účelem ABB a HPE propojí aplikaci ABB Ability™ Data Center Automation, která řídí, monitoruje a optimalizuje důležitou infrastrukturu datových center, s HPE OneView, což je software pro automatizaci IT infrastruktury od HPE.
  • Zabezpečené rozhraní datových center – zvlášť určeno pro provoz v náročných průmyslových podmínkách. Rozhraní přibližuje průmyslové IT systémy místům sběru dat a řízení strojů. Toto řešení se vyvíjí ve spolupráci ABB, HPE a společnosti Rittal, světově největšího výrobce racků pro IT, a bude to již hotové řešení IT data centra pro zákazníky z průmyslu, které umožní získávat informace a reagovat na ně v reálném čase.

 Partnerská spolupráce bude dnes oznámena na konferenci HPE Discover v Madridu, kde obě firmy představily první společně vyvinutá řešení a prototypy.

Lucia Serekešová, Jiří Böhm, Tomáš Vrána

ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je lídr a průkopník v oborů elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 125 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a je hybnou silou energetické a čtvrté průmyslové revoluce. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 136 000 zaměstnanců. www.abb.com

Hewlett Packard Enterprise přední dodavatel technologií, který umožňuje zákazníkům dojít dále a rychleji. Má nejrozsáhlejší portfolio v odvětví, které sahá od cloudu přes datová centra až po aplikace pro jednotlivá pracoviště. Technologie a služby HPE zákazníkům na celém světě pomáhají k tomu, aby jejich informační technologie byly efektivnější, produktivnější a bezpečnější.

1 Worldwide Semiannual Internet of Things Spending Guide, viz

 

 

Sdílejte ...