Různé

Vyrazte dech rodině i přátelům a oslňte je stylovými halloweenskými dezerty

Praha 10. října 2017

Stará legenda praví, že když si smrtelník na Halloween navlékne své oblečení naruby a zvolí chůzi vzad, spatří o půlnoci čarodějnici. Dýně, černé kočky a duchové – to jsou tradiční znaky tohoto anglosaského svátku. Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašné občerstvení. Děti budou nadšené nejen ze sladkých dezertů, ale i z jejich originální strašidelné podoby. Vždyť kdo by nechtěl ochutnat žížaly a krvavý cheesecake nebo okusit hlínu z malých hrobečků? Nechte se inspirovat halloweenskými recepty a oslňte jimi každou návštěvu. 

Krvavý cheesecake

Připravte lehký smetanový cheesecake s „krvavým“ jahodovým přelivem dozdobený žížalkami a získejte tak efektní dekoraci i vynikající dezert v jednom. Stojí za to!

Na korpus (dortová forma o průměru 24 cm)

140 g grahamových (máslových) sušenek

30 g krupicového cukru

10 g kakaa

70 g másla

Na sýrovou směs

600 g smetanového sýra (typu Philadelphia)

150 g cukru

3 vejce

80 ml smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu

80 g čokoládové polevy (nebo 60 čokolády na vaření, 10 g másla, 10 g krupicového cukru)

Krvavá poleva

hrst zralých jahod

2 lžíce vanilkového cukru (nebo normálního s trochou vanilky)

žížaly HARIBO Wummies na ozdobu

  1. Sušenky rozdrtíme a vsypeme do mísy. Přidáme k nim cukr, kakao a rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
  2. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, zavřeme dortovou obručí a vyplníme směsí, kterou dobře vtlačíme. Po stranách vytvoříme nízký okraj. Při teplotě 175 °C zapékáme asi 15 minut (v horkovzdušné troubě na 160 °C).
  3. Sýr nejdříve metličkou prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr. Přidáme vejce, které se směsí smícháme, vlijeme šlehačku a vše dobře promísíme. Nakonec přidáme vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy vše dobře prošleháme.
  4. Směs nalijeme na rozpečený korpus, uhladíme a ve vyhřáté troubě při 175 °C pečeme 15 minut. Poté teplotu zmírníme na 140 °C a dopékáme ještě hodinu (v horkovzdušné troubě pečeme při 160 °C 16 minut a poté hodinu na 130 °C).
  5. Jakmile koláč vyjmeme z trouby, nožem obkroužíme okraj. Poté jej necháme vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe až do druhého dne).
  6. Krvavou polevu připravíme tak, že jahody svaříme s cukrem a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Polevou dort polejeme a dozdobíme barevnými žížalkami.

Hrobečky    

Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup!

Na krém

200 g mascarpone

200 g šlehačky 33%

100 g mléčné čokolády

1 lžíce krupicového cukru

Na hlínu

Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu

Na náhrobky – marcipán či oválné sušenky na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)

  1. Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
  2. Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
  3. Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.

PRODUKTOVÝ TIP

COLOR-RADO, to je lahodná kombinace specialit HARIBO

Ochutnejte nejoblíbenější bonbony HARIBO z jednoho pytlíčku. Najdete v něm malé netopýry několika ovocných příchutí, jahodové medvídky, pomerančové želatino-pěnové žabičky i ananasové a citronové miniatury. Skvěle vám poslouží i jako halloweenská dekorace a dárek pro nejmenší.

Běžná regálová cena za 100g balení: 18,90 Kč

Jitka Pavlová

 

 

Sdílejte ...