Ekonomika

Mary Pickford: hvězdný drink nesoucí jméno po „americkém zlatíčku“

Praha 15. července 2017

Garden party, grilovaní a pikniky jsou letní aktivity, na které se s příchodem teplých měsíců těší snad každý z nás. Společenských událostí se ráda účastnila i herečka Mary Pickford, po níž je pojmenován osvěžující drink, který pro ni během natáčení filmu v Havaně vymyslel Charlie Chaplin s Douglasem Fairbanksem. Buďte toto léto originální a připravte na ladies night koktejl, který nejen, že skvěle chutná, ale navíc v sobě nese příběh starý už 97 let.

I přes nelehké dětství se Mary Pickford díky hereckým sklonům dostala do filmového průmyslu. Byla hvězdou němého filmu a přesto, že přechod do éry zvukového filmu nesla špatně, stala se díky mluvenému snímku Koketa (1929) první oscarovou herečkou. S Charlie Chaplinem a Douglasem Fairbanksem ji pojilo nejen pracovní nasazení, ale také silné přátelství, z kterého vznikl v roce 1920 dodnes oblíbený drink Mary Pickford. Hvězdný drink si připravte z bílého rumu Captain Morgan, který je ideální pro přípravu míchaných koktejlů. Smíchejte ho s ananasovým džusem a dochuťte Grenadine sirupem a Maraschino likérem. Chcete-li na party zazářit jako Mary Pickford ve filmu, je tento osvěžující koktejl správnou volbou.

Na jeden drink budete potřebovat:

40 ml Captain Morgan Original White Rum

40 ml čerstvého ananasového džusu

10 ml Grenadine sirupu

10 ml Maraschino likéru

Led

Do šejkru nalijeme 40 ml Captain Morgan White Rum  a přidáme 40 ml čerstvého ananasového džusu. Přilijeme 10 ml Grenadine sirupu a 10 ml Maraschino likéru, to vše prošejkrujeme a nalijeme do koktejlové sklenice. Ozdobíme Maraschino višní a plátkem ananasu.

Jitka Pavlová

 

Sdílejte ...